Dagens rett

Hummer med spinat og fersk asparges

Selve Valentinsdagens rett, som du skal imponere din kjære med, kommer fra Tanums Gestgifveri. Vi nøler selvsagt ikke med å oppfordre deg til å satse på champagne akkurat på denne dagen. Og gjerne fortsette med hvitvinen utover kvelden, etter desserten. Tvi-tvi!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Hummer med spinat og fersk asparges

Antall porsjoner

4

Ingredienser

0.5 stk
zuccini
0.5 kg
Saus
2 dl
hummerkraft

Fremgangsmåte

Kok hummerne i ca ti minutter i saltet kokende vann sammen med dill eller dillfrø. Vannet skal dekke hummerne godt. Obs: kok ikke for lenge.

Skjær medaljonger av stjerten med skallet på. Knekk klørne.

Lag en saus av hummerkraft og kremfløte. Kok biter av zucchini og asparges. Fres fersk spinat i smør.

Arranger hummerne på tallerken, legg opp zucchini, spinat og asparges. Garner med finskåret gressløk.

Dette er en uvanlig, men enkel, hummerrett som vekker beundring i sin spennende presentasjon. Til sausen benytter Mikael Öster hummerkraft som kokes etter en klassisk oppskrift. Men det går også bra med ferdig hummerkraft, som finnes ferdige i spesialforretninger. Selvfølgelig kan du også kjøpe ferdigkokt hummer.

Sendt inn av

Foto: Tomas Yeh

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sjokoladeterrine med valnøtter

Ingredienser

Fragilite-bunn
115 g
20 g
Fyll
160 stk
Ganache
100 g
15 g
Valnøttvinaigrette
100 g
Espressosaus
25 g
hele espressobønner

Fremgangsmåte

Fragilite-bunn:
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Rør i knuste valnøtter og  siktet mel. Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Kutt opp i plater (i størrelse terrineform) mens den er varm.

Fyll:
Rør espresso og eggeplommene i den smeltede sjokoladen. Lag marengs av sukker og eggehviter. Skjær kremen i sjokoladen og deretter marengs i sjokolade/kremblandingen. Legg lagvis med bunnplatene i terrine-formen. Sett til frysing i 1 døgn.

Ganache:
Smelt alt sammen i en gryte og bruk til å smøre på den ferdige terrinen.

Valnøttvinaigrette:
Lag karamell av sukkeret i en panne. Bland i sitronsaft, olje og nøtter.

Espressosaus:
Kok opp fløte og sukker. Ha i vaniljestang og espressobønner. Hell blandingen over eggeplommer under kraftig omrøring. Kok forsiktig opp og ta gryten vekk fra kokeplaten. Sil av.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen