Dagens rett

Kalkungryte med karri og kokos

I dag er det en rykende varm gryte med skikkelig futt i vi setter på middagsmenyen.

Mange forbinder kalkun med den helstekte fuglen vi serverer til høsttakkefesten eller jul, men du kan lage de lekreste retter av denne delikatessen.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kalkungryte med karri og kokos

Fremgangsmåte

Skjær kalkunfileten først i skiver og så i strimler.

Stek strimlene gylne i smøret og dryss over paprikapulver. Tilsett hvitløk, kokosmelk og karripasta. Senk varmen og la det hele småkoke i ca. 8-10 minutter.

Fres grønnsaker og sopp raskt i litt olje og tilsett dem så i gryten. Smak til med litt limesaft, salt og pepper.

Dryss over frisk koriander og server med jasminris ved siden av.

Tips1: Om du bruker rester av ferdigstekt kalkun, må du korte ned på den første varmebehandlingen slik at ikke kjøttet tørker helt ut. Men ellers kan du følge oppskriften.

Tips2: Du kan godt bruke kyllingfilet i stedet for kalkun.

Flere gode kalkunoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)Dagens rett

Forsiden akkurat nå

Til toppen