Og det er kvinnene som fører an skal vi tro undersøkelser: Unge kvinner velger kyllingkjøtt framfor noe annet og legger spesiell vekt på at kyllingen ofte gir mindre metthetsfølelse og bedret fysisk velvære. Sikkert er det i hvert fall at kyllingen har et vell av variasjonsmuligheter, enten vi går veien om hele kyllinger eller vi ønsker å gjøre det velsmakende enkelt ved innimellom å koste på oss de renskårne filetstykkene som er det beste av det beste.
Chili-lime kylling med pasta

Fremgangsmåte
Stek kyllingfiletene i smør i middels varm stekepanne 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge. Skjær hver filet diagonalt i 1 cm tykke skiver.
Brekk lasagneplatene i store biter og kok etter anvisning på pakken. Skyll pastaen i rennende, kaldt vann og la den renne godt av seg.
Fordel pastaen på tallerkenene. Legg på kylling, tomater og rucula. Bland olje, balsamico-eddik, kapers, limeskall og chili og drypp blandingen over retten. Server med godt brød til.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
AustraliaVolum: 0.750 Pris: 104.90 kr Basisutvalg, kategori 174 POENG
-
84 POENG
Kyllingfilet med kokos og peanøtter

Fremgangsmåte
Hvitløk, spisskummen, koriander og østerssaus røres sammen og smøres på kyllingen.
Sett kaldt ca. 1 time. Brun kyllingfiletene i smør eller olje i 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.
Ha i kokosmelk, peanøtter, soyasaus og sitronsaft. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Server med jasminris og en salat. Pynt med mangostrimler, vårløk og koriander.
Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet
Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.750 Pris: 118.90 kr Basisutvalg, kategori 384 POENG
Kyllingfilet med pistasjesmør og sitron-couscous
Fremgangsmåte
Begynn med pistasjesmøret, kok så couscousen, frityrstek purrestrimler og stek kyllingfiletene.
Ta av skallet på pistasjenøttene og gni dem mot hverandre for å få av mest mulig av den grå hinnen utenpå nøttene. Ha nøtter og grovdelt chilipepper i en matprosessor og kjør det så vidt sammen til en jevn blanding uten å være most. Rør inn smør og persille og smak til med salt og pepper. Sett kaldt til servering.
Finhakk løk og hvitløk og fres det i olje i en panne. Hell i hønsebuljong og kok opp. Trekk kjelen til side og rør inn finrevet sitronskall. Ha deretter i couscousen. Glatt kornene ut til en jevn overflate og legg over lokk. La couscousen trekke mens kyllingfiletene stekes.
Varm opp oljen til det bruser når en liten trepinne stikkes nedi. Frityrstek purrestrimlene gyllenbrune. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.
Stek kyllingfiletene ved middels varme i 3-4 minutter på hver side. Stek gjerne i en grillpanne for å få dekorative striper på kjøttet.
Legg en god porsjon sitroncouscous på tallerkenene. Legg deretter på kyllingfiletene og en liten klatt pistasjesmør. Topp hver porsjon med en "haug" av fritert purre.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG
Kyllingfilet med hjemmelaget potetmos

Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem i ca. 10 minutter, eller til de er møre.
Stek kyllingfiletene i 3-4 minutter på hver side. La dem hvile i 3-4 minutter.
Hell fra vannet på potetene og knus dem med en gaffel eller potetmos-stapper. Tilsett smør og litt av melken og rør godt. Spe med resten av melken. Smak til med salt og pepper.
Klippet gressløk, tynne purreringer eller litt revet muskat kan også være godt i hjemmelaget potetmos.
Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet
Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.750 Pris: 109.90 kr Basisutvalg, kategori 184 POENG
Kyllingfilet med soltørkede tomater
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Krydderkylling
Fremgangsmåte
Bland sammen krydderet og olje og vend filetene i blandingen. Stek filetene 3-4 minutter på hver side og hell over presset lime. La filetene hvile 3 minutter. Server med salat og ris.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Varmt kyllingsmørbrød
Fremgangsmåte
Stek kyllingfileten 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ha eventuelt litt smør på brødskiven. Legg på kyllingfileten og ost. Gratiner ved 250°C noen minutter til osten har smeltet. Spis gjerne med litt salat og tomat ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG