Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Kyllingfilet i tiden

Sunt og magert og på samme tid særdeles raskt og lettvint. Sånn sett ikke rart at kyllingen i dag inngår som en integrert del av et moderne og variert norsk kosthold. Oppskrifter og drikkeforslag får du flere av dersom du leser videre.
Redaksjonen
30 Januar 2006 - 16:48

Og det er kvinnene som fører an skal vi tro undersøkelser: Unge kvinner velger kyllingkjøtt framfor noe annet og legger spesiell vekt på at kyllingen ofte gir mindre metthetsfølelse og bedret fysisk velvære. Sikkert er det i hvert fall at kyllingen har et vell av variasjonsmuligheter, enten vi går veien om hele kyllinger eller vi ønsker å gjøre det velsmakende enkelt ved innimellom å koste på oss de renskårne filetstykkene som er det beste av det beste.

Og dét, enten vi skal meske oss med velsmakende kylling på hverdagsbordet uten at tilberedningen skal ta for mye tid, eller vi ønsker å varte opp med noe spesielt i selskapelig sammenheng. Kyllingen skuffer aldri - den er i tiden. Her får du noen nye tips til utmerket utnyttelse av kyllingfilet, smakssatt med drikkeforslag må vite!

Chili-lime kylling med pasta

Chili-lime kylling med pasta

Fremgangsmåte

Stek kyllingfiletene i smør i middels varm stekepanne 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge. Skjær hver filet diagonalt i 1 cm tykke skiver.

Brekk lasagneplatene i store biter og kok etter anvisning på pakken. Skyll pastaen i rennende, kaldt vann og la den renne godt av seg.

Fordel pastaen på tallerkenene. Legg på kylling, tomater og rucula. Bland olje, balsamico-eddik, kapers, limeskall og chili og drypp blandingen over retten. Server med godt brød til.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kyllingfilet med kokos og peanøtter

Kyllingfilet med kokos og peanøtter

Fremgangsmåte

Hvitløk, spisskummen, koriander og østerssaus røres sammen og smøres på kyllingen.

Sett kaldt ca. 1 time. Brun kyllingfiletene i smør eller olje i 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.

Ha i kokosmelk, peanøtter, soyasaus og sitronsaft. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Server med jasminris og en salat. Pynt med mangostrimler, vårløk og koriander.

Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet 

Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kyllingfilet med pistasjesmør og sitron-couscous

Fremgangsmåte

Begynn med pistasjesmøret, kok så couscousen, frityrstek purrestrimler og stek kyllingfiletene.

Ta av skallet på pistasjenøttene og gni dem mot hverandre for å få av mest mulig av den grå hinnen utenpå nøttene. Ha nøtter og grovdelt chilipepper i en matprosessor og kjør det så vidt sammen til en jevn blanding uten å være most. Rør inn smør og persille og smak til med salt og pepper. Sett kaldt til servering.

Finhakk løk og hvitløk og fres det i olje i en panne. Hell i hønsebuljong og kok opp. Trekk kjelen til side og rør inn finrevet sitronskall. Ha deretter i couscousen. Glatt kornene ut til en jevn overflate og legg over lokk. La couscousen trekke mens kyllingfiletene stekes.

Varm opp oljen til det bruser når en liten trepinne stikkes nedi. Frityrstek purrestrimlene gyllenbrune. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.

Stek kyllingfiletene ved middels varme i 3-4 minutter på hver side. Stek gjerne i en grillpanne for å få dekorative striper på kjøttet.

Legg en god porsjon sitroncouscous på tallerkenene. Legg deretter på kyllingfiletene og en liten klatt pistasjesmør. Topp hver porsjon med en "haug" av fritert purre.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kyllingfilet med hjemmelaget potetmos

Kyllingfilet med hjemmelaget potetmos

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem i ca. 10 minutter, eller til de er møre.

Stek kyllingfiletene i 3-4 minutter på hver side. La dem hvile i 3-4 minutter.

Hell fra vannet på potetene og knus dem med en gaffel eller potetmos-stapper. Tilsett smør og litt av melken og rør godt. Spe med resten av melken. Smak til med salt og pepper.

Klippet gressløk, tynne purreringer eller litt revet muskat kan også være godt i hjemmelaget potetmos.

Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet 

Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kyllingfilet med soltørkede tomater

Fremgangsmåte

Stek kyllingfiletene med salt og pepper i olje i en panne 3-4 minutter på hver side. La filetene hvile mens du lager sausen.
 
Kok inn hvitvin og fond til det tykner. Tilsett kremfløte og soyasaus. Skjær tomatene i strimler og ha dem i sausen. Tilsett persille og smak til med salt og pepper. Stek hvitløken raskt i olje. Legg kyllingfiletene på fat og dryss over ristet hvitløk. Server med ris, vinsaus og gjerne en grønn salat.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Krydderkylling

Fremgangsmåte

Bland sammen krydderet og olje og vend filetene i blandingen. Stek filetene 3-4 minutter på hver side og hell over presset lime. La filetene hvile 3 minutter. Server med salat og ris.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Thailand
    Thailand
    Volum: 0.330 Pris: 35.50 kr Basisutvalget
    84 POENG

Varmt kyllingsmørbrød

Fremgangsmåte

Stek kyllingfileten 3-4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ha eventuelt litt smør på brødskiven. Legg på kyllingfileten og ost. Gratiner ved 250°C noen minutter til osten har smeltet. Spis gjerne med litt salat og tomat ved siden av.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol april 2021

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg

Tiden er kommet for nytt slipp i Vinmonopolets spesialutvalg, og her er det mye å glede seg over! På toppen troner en herlig, balansert mjød.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Varm opp til grillsesongen med kylling satay
+
Klubbkokken serverer
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Varm opp til grillsesongen med kylling satay

Enten du går for kullgrill, gassgrill, engangsgrill eller grillpanne er disse sprøstekte kyllingspiddene i fyldig peanøttsaus en sikker vinner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her