Kyllingklubber med favorittsaus og bringebærdrøm

Vi trår til med både hovedrett og dessert denne søndagen, og hva passer vel bedre enn å bruke av høstens bær til å lage en fantastisk dessert?
Redaksjonen
22 August 2010 - 01:00

Hvorfor skal man bare bruke kyllingbrystet når du kan lage de deiligste retter av hele fuglen?
 
Denne søndagen har vi dessuten laget en italiensk vri på høstens deilige bringebær til dessert.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingklubber med favorittsaus

Kyllingklubber med favorittsaus

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til sausen.
  2. Lag noen snitt i kyllingklubbene og pensle kjøttet med grillsausen.
  3. La klubbene steke i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter eller ute på grillen.
  4. Her kan det lønne seg å bruke indirekte griling for at kjøttet skal bli mørest mulig. 
  5. Pensle med grillsausen underveis, da blir skinnet sprøtt og godt. 
  6. Server med en god salat ved siden av og gjerne med sausen ved siden av slik at du kan dyppe kyllingklubbene i den.

Tips: Du kan også kjøpe ferdigstekte kyllingklubber og pensle dem med grillsausen mens de varmes opp på grillen.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Her finner du gode salatoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sabayonne-gratinerte bringebær

Sabayonne-gratinerte bringebær

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250 grader eller bruk gjerne grillelementet.

Ha eggeplommer, sukker og vin/juice i en glassbolle som du setter over en kjele med kokende vann (vannbad).

Pisk eggeblandingen luftig og kremete, og bland inn crème fraîche i sabayonnen.

Fordel bærene i ildfaste skåler og hell over sabayonnekremen. Sett skålene høyt i ovnen til kremen har fått litt farge.

Følg med dem hele tiden slik at overflaten ikke blir brent. Server straks.

Trenger du flere desserttips, har vi masser av det her 

Her finner du mange oppskrifter med bringebær også i drinker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her