Vi er egentlig litt bortskjemte her i Norge som kan få tak i en av verdens mest ettertraktede matfisker, laks, så billig.
Den er dessuten utrolig god å jobbe med, har masse smak og kan brukes i en rekke deilige retter.
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Laksepanne med vårløk
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
600
g
2
ss
2
stk
2
dl
2
stk
1
stk
1
ss
stk
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 125 grader. Strø salt og pepper på laksefiletene og stek dem raskt i litt olje i en varm panne. Etterstek fisken i ovnen ca. 10 minutter.
Rens og skjær løken i store biter. La fløten koke opp i en kjele, legg i løken og kok til den er myk. Smak til med salt og pepper.
Hakk egg og dill grovt. Smelt smøret i en kjele og bland med egg og dill. Smak til med salt og pepper.
Server laksefiletene med løken og fløten. Fordel egghakket over og server med kokte poteter.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Trocken 2015
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 124,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Gladstone Sauvignon blanc 2016
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 186,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Stillwater Stateside Saison
USA
Volum: 0.470 Pris: 75,80 Bestillingsutvalget

I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn
her
.
Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send
DAGENS
til
2004
, og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag.
Les mer her
(klikk)
Les Dagens rett på WAP
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)