25 Januar 2007 - 13:39
Vin - Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
25. januar 2007
-
25 Januar 2007 - 13:38
Manzanilla og fino
Manzanillo og fino er de tørreste typene sherry og således matviner av klasse. Men - de fungerer også svært godt i andre sammenhenger, som eksempelvis en kjølig nytelse en varm sommerkveld eller servert sammen med oliven.25. januar 2007 -
25 Januar 2007 - 13:37
Amontillado, palo cortado og oloroso
Denne gruppen av sherryer er kraftigere enn manzanilla og fino. De kan også ha et godt lagrings- og modningspreg. Bruksområdene er mange.25. januar 2007 -
25 Januar 2007 - 13:36
Søt sherry
De søte sherrytypene er ofte rike og passer derfor godt til desserter eller gjerne helt for seg selv.25. januar 2007 -
25 Januar 2007 - 02:01
Bordeaux goes to California
Når bordeauxprodusenter beveger seg over dammen blir det ofte godt - og gjerne mer av alt de klarer å få til på hjemmebane.25. januar 2007 -
24 Januar 2007 - 14:00
Frukten frister
Nye koster hos Gallo har ledet vingiganten inn på en nytt spor: Jakten på best mulig frukt. En filosofi som skal sikre fortsatt høye markedsandeler.24. januar 2007 -
24 Januar 2007 - 02:01
Arketypisk og godt
Ukens vin skiller seg ut i kategorien californiske viner under 150 kroner. Og det finnes mer godt i kulissene.24. januar 2007 -
19 Januar 2007 - 16:53
Smaksbombe til kjelleren
Det lønner seg å reise mye i vinter, for månedens taxfree er et funn for kroner 119.19. januar 2007 -
19 Januar 2007 - 12:55
Du når neppe paradiset med denne drinken, men kanskje nært
En himmelsk drink med en himmelsk smak er hva vi frister med i det vi serverer deg Paradis.19. januar 2007 -
18 Januar 2007 - 12:36
Skrukork med komplikasjoner
En illeluktende utfordring har kommet på banen for millioner av flasker med skrukork.18. januar 2007 -
18 Januar 2007 - 02:01
Allsidige grenache
Grenachedruen trenger kjærlighet, gode oppvekstvilkår og en streng hånd for å bli stor. Og da kan den vise seg fra mange sider.18. januar 2007 -
17 Januar 2007 - 18:29
Øldugnad i Østerdalen
Det hele startet som en fleip på en fest. Nå produseres det 300.000 flasker Mopedøl, Hveteøl og økologiske sorter i Atna. Og hele bygda har vært i arbeid.17. januar 2007 -
17 Januar 2007 - 02:01
Vinterlig røverkjøp
En fyldig Rhône er som skapt for kalde januardager. Dessuten er den er funn til prisen.17. januar 2007 -
11 Januar 2007 - 17:22
Nyhetene på polet januar 2007
11. januar 2007 -
11 Januar 2007 - 17:21
Polets satsingsområde: sherry
Argüeso er sherrylanseringens vinner med sine to vellagrete sherryer. Denne usedvanlig dyktige produsenten er nærmest blitt markedsleder innen sherry, for Argüeso har allerede en vanlig amontillado i basis samt en superb manzanilla, San Léon, som er inn i11. januar 2007 -
11 Januar 2007 - 17:21
Hvitvin og musserende
Lite spennende denne gangen. Dette er vel noen av de kjedeligste hvitvinsnyhetene vi har smakt på en stund. La oss håp at mars byr på lysere tider.11. januar 2007 -
11 Januar 2007 - 17:21
Rødvin januar 2007
De virkelig store spenningsmomentene blant de røde vinene er fraværende. Jaboulets vanlige crozes hermitage er den som kommer nærmest. Det gjør også den rimelige spanske Muruve Roble 2004 og italienske Perticaia Montefalco Rosso 2004. En håndfull prisgun11. januar 2007 -
11 Januar 2007 - 10:22
Mer enn kjendisvin
Med Sir Cliff Richard som forsanger har Vida Nova skaffet Algarve et navn også for god vin.11. januar 2007 -
11 Januar 2007 - 02:01
Voksende chiantistjerne
Ukens godbiter tilhører eliten innen chianti classico. Konsentrasjon og raffinement går hånd i hånd.11. januar 2007 -
05 Januar 2007 - 13:00
En skikke drink med deilig syrlig smak
En forfriskende, syrlig drink serveres deg i starten på det nye året.05. januar 2007 -
03 Januar 2007 - 02:01
Rimelig bordeaux
En virkelig god vin for hundrelappen når kalenderen viser januar harmonerer godt.03. januar 2007 -
02 Januar 2007 - 10:55
Bellavista er italiensk eleganse
Myke feminine runde og innsmigrende med delikate bobler er fellestrekket ved Bellavistas viner, men det betyr slett ikke at disse norditalienske musserende vinene mangler kompleksitet eller lagringspotensial.02. januar 2007 -
29 Desember 2006 - 13:00
Champagne Cocktail til nyttårsaften
Champagne er drikk nummer én når det nye året skal innvies, og da er det på sin plass at champagne er hovedingrediens i denne ukens drink! Godt Nytt År!29. desember 2006 -
27 Desember 2006 - 14:35
De beste nyttårsboblene
Den beste champagnen som er å få i butikken akkurat nå finner du her.27. desember 2006 -
27 Desember 2006 - 02:01
Nyttårsvin av stort format
En god gammel kjenning som fortsatt er et røverkjøp, får æren av å lose oss frem til det nye året.27. desember 2006