Siden David Chang åpnet sin ikoniske Momofoku Noodlebar i 2004 har ramenhysteriet spredd seg som ild i tørt gress. Også til Norge. I hovedstaden har flere ramensjapper dukket opp, og markedet virker ikke å være mettet. Start med å lage retten selv.
Mark Angeli lager svært få flasker og mengden som kom til Norge er tilsvarende liten. Kanskje må du vente helt til neste år med å få din kvote, men det er vel verd ventetiden.
Å ha en flaske med hjemmelaget kryddersirup i kjøleskapet er veldig lurt, for da har du alltid den lille ekstra ingrediensen som løfter en helt enkel drink som denne til nye høyder.
Raw er en trend innen både salt og søt matlaging, men særlig kakene har fått gjennomslag her til lands. Om du har lyst å utforske dette, kan du starte med denne oppskriften.
Lopez de Heredia har en veldig høy stjerne i vinverdenen, likevel er prisene i Norge ekstra gunstige. Best av alt er at de har fast plass i hyllene på de mest velassorterte polutsalgene.
Å kunne lage en perfekt klassisk fransk omelett er det som skiller klinten fra hveten. Med så få ingredienser, kun egg og smør, er det ingenting å gjemme seg bak. Her er det teknikk og tålmodighet som gjelder.
Mezcal er i dag en av bartenderes absolutte favoritter. Den fruktige smaken og det delikate hintet av røyk er som skapt til å tilfredsstille lekne brennevinsvirtuoser. Men mezcal er langt mer nyansert enn du kanskje tror. Møt mezcaleksperten Erik Bruun.
Her spiller auberginer hovedrollen, men vi kan love at du ikke blir fratatt den gode fredagsfølelsen. Kanskje heller tvert om. Og er du i modus for å kjøre vegetarisk, er denne lettlagde oppskriften et supert utgangspunkt.
Bibimbap er det koreanske svaret på pytt i panne og er en deilig risrett som benytter seg av sesongens råvarer eller kjøleskapets rester. En herlig oppskrift for både magen og samvittigheten.
Du tror det ikke før du smaker den, og det beste er at du kan drikke flere uten å merke alkoholens negative virkninger. Det passer jo ganske bra den første helga i det nye året.