På The Fat Duck markerte Heston Blumenthal sitt 25 års jubileum med fem menyer bestående av deres mest ikoniske retter. Samtidig som 3.0-utgaven er klar fra 2023.
Men aller størst oppmerksomhet får tre årganger av DRC-porteføljen. Vinverdenens aller mest etterspurte viner selges nemlig til en brøkdel av internasjonal pris. Det kommer til å skape ville tilstander.
Gusbourne er det nest mest selgende britiske boblemerket i Norge. De hviler likevel ikke på laurbærene, men satser videre på sin svært populære chardonnaydominerte vinstil.
Valtellina er en av de mest risikoutsatte vinregionene i verden. Ut av dette kommer det noe av den mest årgangsstyrte vinen som tenkes kan, men også stadig bedre vin. Deriblant fra ARPEPE.
Carolyn og Jean-Claude Martin på Creation Wines nøyer seg ikke bare med å ha skapt et nytt vinområde i Sør-Afrika, å redde landets vinindustri fra virusplager og å lage god vin.
Med Plah 2.0 har Terje Ommundsen skapt en helt unorsk restaurant, som heller ikke er typisk thai. Den ligger i Oslos nye «storstue» Sommero House og blir lagt merke til langt utenfor landegrensene.
Tradisjonsrike Posthallen er nå en Drinkhub, unikt også i internasjonal sammenheng, bestående av åtte ulike barkonsepter, alle drevet av Oslos og landets fremste bartendere.
Markgräflerland er den minst kjente og den minst tyske av alle tyske vinregioner. Som likevel, og kanskje nettopp derfor har en helt unik signatur. Sterkt påvirket av naboene Sveits og Frankrike.
Noen nesten dobler prisen, og det gjelder særlig en håndfull burgundere. Men det meste er uendret, og det er sågar muligheter til å kjøpe øl og sider til halv pris.
Skikkelig sprø svor og saftig svinekjøtt. Finnes det noe deiligere? Den tilfredsstillende følelsen du får når du hører svoren knase, samtidig som svinekjøttet smelter i munnen på deg. Det er ikke rart at ribba har fått hedersplassen på julebordet.