Nyhet - Bransje - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 September 2015 - 13:45

    Nærmere Burgund kommer du ikke

    I hvert fall ikke når du er i Italia og druen er en helt annen. Disse to Soave-klassikerne smaker helt fantastisk i siste årgang.
    02. september 2015
  • 02 September 2015 - 10:31

    Her lages verdens beste ost

    Inne i en fjord, i ei lita bygd på Nordmøre, ligger Tingvollost. Her produseres noen av verdens beste oster, som har flere enn 40 utmerkelser fra prestisjetunge konkurranser i både inn- og utland.
    02. september 2015
  • 01 September 2015 - 13:45

    Mer klassisk Chianti kan det ikke bli

    Denne vinen er silkemyk og forførende og et virkelig røverkjøp.
    01. september 2015
  • 31 August 2015 - 09:40

    Oslo-restauranter hjelper asylsøkere

    Flyktningkrisen på Politiets Utlendingsenhet på Tøyen blir litt mindre brutal takket være en kollektiv innsats fra Oslos restauranter.
    31. august 2015
  • 29 August 2015 - 01:00

    Fant Hitlers hemmelige vinkjeller

    Selv om Hitler var streng avholdsmann, han hadde en solid samling av vin, brennevin og andre godsaker. Da hans hemmelige kjeller nylig ble funnet var den tom..
    29. august 2015
  • 26 August 2015 - 13:36

    Verdens beste kokk til Mosjøen

    Mosjøen Videregående Skole har invitert kremen av Nordens kokker, deriblant Rene Redzepi, til seminar om arktiske råvarer.
    26. august 2015
  • 26 August 2015 - 10:15

    Neste Bocuse d’Or-vinner er en av disse dyktige karene?

    Seks av Norges beste kokker skal slåss om å representere Norge i Bocuse d’Or 2017.
    26. august 2015
  • 25 August 2015 - 13:45

    Vinambisjoner? Lær av en som er godt i gang

    Greske Nikolas Giannopoulos har som mål å bli en av verdens 10 beste sommelierer og det fra en vinmessig utpost som er verre stilt enn Norge. Enten du bærer på en lignende drøm eller ei, kan du ha glede av hans tips til hvordan bli bedre.
    25. august 2015
  • 25 August 2015 - 11:00

    Her er årets beste nye øl

    Juryen har smakt seg fram til 25 øl som skal slåss om den gjeve tittelen Årets Øl 2015.
    25. august 2015
  • 23 August 2015 - 09:45

    Alle deltakere får lærerik opplevelse i premie

    Meld deg på semifinalen i Young Sommelier og som premie får du en spennende og lærerik omvisning på Arcus' anlegg på Gjelleråsen.
    23. august 2015
  • 19 August 2015 - 13:45

    Klar for en ny chablisfavoritt?

    Chablis blir stadig grønnere og det gir ekstra god smak til vinene. Bare prøv disse nykommerne.
    19. august 2015
  • 19 August 2015 - 12:34

    Du kan vinne tur til Irland og til Champagne

    Den som går av med seieren i NM i østersåpning 13. september kan pakke kofferten to ganger.
    19. august 2015
  • 17 August 2015 - 14:07

    Smak av 100 år gammel Krug på auksjon

    Den som får tilslaget den 25. september, må være beredt på å legge et stort beløp på bordet og det bare for å smake denne vinen.
    17. august 2015
  • 16 August 2015 - 14:38

    Vinframstilling uten vann en realitet

    En metode som utelater både vann og oksygen fra vinframstillingsprosessen er underveis.
    16. august 2015
  • 14 August 2015 - 01:32

    Hva kan du om norske drikkevarer?

    Det er temaet i Young Sommelier 2015. Alle under 30 år kan teste sine kunnskaper den 7. september. Meld deg på til semifinalen.
    14. august 2015
  • 12 August 2015 - 13:45

    Supre sommerviner i toppklasse

    Elisabetta Foradoris toscanske prosjekt gir ultimate sommerviner, men også viner som holder langt utover høsten.
    12. august 2015
  • 10 August 2015 - 14:08

    Denne drinken serveres på verdens beste bar

    Dead Rabbit i New York er både verdens beste cocktailbar og har verdens beste cocktailmeny.
    10. august 2015
  • 04 August 2015 - 10:22

    Verdensarv med svake framtidsutsikter

    De 12 gjenværende hektarene av vinområdet Colares er sterkt truet av fritidsboliger og at ingen lenger finner lønnsomhet i å dyrke disse helt spesielle parsellene.
    04. august 2015
  • 15 Juli 2015 - 10:45

    Slik er det på Oslos mest omtalte nye restaurant

    På Grünerløkkas mest historiske adresse bringer Nedre Foss Gård inn borgerlig hygge og eleganse også på denne siden av Akerselva.
    15. juli 2015
  • 10 Juli 2015 - 11:15

    Genial oppfinnelse testet ut på Roskilde-festivalen

    Glovarme ølbokser kjøles ned til perfekt temperatur på 1,5 minutter.
    10. juli 2015
  • 08 Juli 2015 - 14:32

    Snart kan du lagre boksvin

    Svensk selskap har funnet opp ny bag-in-box som til og med kan lagres.
    08. juli 2015
  • 08 Juli 2015 - 13:55

    Killer-viner du bør prøve

    Bare navnet Killerman’s Run og Kilikanoon bør øke nysgjerrigheten. Du blir rikelig belønnet.
    08. juli 2015
  • 08 Juli 2015 - 13:50

    Her er noen som går mot strømmen

    En generasjon av yngre australske vinmakere søker seg vekk fra den litt svulstige vinstilen Barossa ofte forbindes med. Møt tre av dem.
    08. juli 2015
  • 07 Juli 2015 - 19:52

    Dropper skrukorken

    Bordeauxprodusenten André Lurton går tilbake til naturkork for sine lagringsviner. Franske forbrukere får skylda.
    07. juli 2015
  • 07 Juli 2015 - 15:51

    Du kan takke denne konkurransen for all den gode kaffen

    Cup of Excellence har allerede feiret sine 15 første år og lagt 101 auksjoner bak seg. Resultatet er at noen tusen små farmere i 10 land har fått betalt for jobben og kvaliteten de leverer samt at vi som kaffeforbrukere har fått mye god kaffe.
    07. juli 2015