Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 10 November 2015 - 14:45

    Disse cava-ene er like gode som champagne

    For 145 kroner får du en knallgod boblevin. Legger du på 25 kroner får du en virkelige lekkerbisken.
    10. november 2015
  • 10 November 2015 - 12:03

    Har han laget en ny drinkklassiker?

    Moe Aljaff fra Brooms & Hatchets skal representere Norge i verdensfinalen i Bacardi Legacy.
    10. november 2015
  • 10 November 2015 - 11:16

    Cava med slottstanker

    Manuel Raventós satser på xarel-lo og lang lagring på bunnfallet for å oppnå en svært kompleks cavastil.
    10. november 2015
  • 10 November 2015 - 11:02

    Lurer du på hvor champagne får boblene fra?

    Uten kunnskapen om den viktige andregangsgjæringen i flaske ville verden vært en multimilliardindustri fattigere. Her gir Master of Wine Mai Tjemsland en kortfattet oppsummering av hva som faktisk skjer under denne prosessen.
    10. november 2015
  • 10 November 2015 - 01:23

    Disse juleølene kan ikke bestilles på vanlig måte

    Varer fra tilleggsutvalget kjøpes inn av det enkelte butikk. Men mange utsalg fører også disse juleølene nå i sesongen.
    10. november 2015
  • 06 November 2015 - 14:00

    Lag karsken slik skottene gjør det

    Skotsk whisky setter en ekstra spiss på kaffen. Og her er det rom for å eksperimentere, men ikke ved å være gjerrig med råvarene.
    06. november 2015
  • 04 November 2015 - 14:45

    Topp vin fra 1100 år gammel vinmark

    Vinmarken Stielle er en av de eldste navngitte vinmarkene i Toscana. Det har gitt en høyst moderne vin.
    04. november 2015
  • 04 November 2015 - 11:44

    I denne baren nøyer de seg ikke bare med å lage gode drinker

    Himkok er ikke bare en bar med et kult navn og barbersalong. Det er et barkonsept som er unikt, ikke bare i norsk, men også internasjonal sammenheng.
    04. november 2015
  • 03 November 2015 - 14:45

    En av de aller beste boksvinene

    Så er den laget av en mester som kan lene seg på mer enn 1600 års erfaring.
    03. november 2015
  • 02 November 2015 - 11:15

    De lager boblevin med helt andre grep enn selv de beste champagneprodusenter

    Hos Ca’ del Vent er målet å formidle nøyaktig det som naturen gir til enhver tid.
    02. november 2015
  • 30 Oktober 2015 - 17:10

    Slik lages surøl

    Surøl eller spontangjæret øl er den mest trendy av alle ølbryggestiler for tiden. Engelske Wild Beer er en av de hotteste produsentene og eksperimenterer bokstavelig talt vilt med så vel lokale gjærbakterier i Somersets eplehager som ingredienser fra andr
    30. oktober 2015
  • 30 Oktober 2015 - 16:56

    Nå er det på tide å bygge opp din egen ølkjeller

    Med stadig økende interesse for øl finnes det nå et marked for årgangsøl som bare venter på å bli utnyttet. Det er på tide å starte din egen ølkjeller? Her får du tipsene.
    30. oktober 2015
  • 28 Oktober 2015 - 14:45

    Slik skal virkelig god barbera smake

    Baroloeksperten Elvio Cogno kan ikke uventet sin barbera også. Og det veldig godt.
    28. oktober 2015
  • 27 Oktober 2015 - 16:35

    Gotlands vant Bryggeribråk 2015

    I årets Bryggeribråk var spenningen stor helt fram til stemmene skulle telles opp. Gotlands Johan Spendrup trakk det lengste strået.
    27. oktober 2015
  • 27 Oktober 2015 - 14:45

    Best i billigklassen

    Disse to vinene fra Sentral-Italia byr på aller best valuta for pengene fra sitt område - i prisklassen under 125 kroner.
    27. oktober 2015
  • 26 Oktober 2015 - 17:14

    Disse steinene har lite å si for vinsmaken

    Mineralkarakteren kommer i liten grad fra jordsmonnet, men derimot mange andre kilder. Også knyttet til smakerens kognitive evner.
    26. oktober 2015
  • 23 Oktober 2015 - 14:45

    Slik vil ekte vikinger ha sin mojito

    Denne svært enkle drinkoppskriften, kan bli en hit på neste hyttetur.
    23. oktober 2015
  • 21 Oktober 2015 - 14:45

    Disse vinene må du rett og slett prøve

    Bairrada og Dão får med Niepoorts satsing en ny mulighet til å overbevise om sin storhet.
    21. oktober 2015
  • 20 Oktober 2015 - 14:45

    Knallkjøp som lagrer godt og finnes i nesten alle polutsalg

    Denne perlen av en rødvin kommer omtrent med lagringsgaranti, og prisen er eventyrlig gunstig.
    20. oktober 2015
  • 20 Oktober 2015 - 10:44

    Han kan bli Alentejos redningsmann

    Det er 40 år siden Alentejo fikk muligheten til å komme seg ut av det klamme grepet som diktaturet hadde holdt over regionen. Herdade do Esporão ser store vekstmuligheter også etter de siste årenes suksess.
    20. oktober 2015
  • 16 Oktober 2015 - 14:45

    Slik lager du en drink i verdensklasse

    Denne drinken regnes som en av de beste nye drinkene i hele verden.
    16. oktober 2015
  • 16 Oktober 2015 - 13:05

    Slik skal ekte bourbon smake

    Bourbon er så amerikansk som en drikk kan bli, men det verserer en rekke misforståelser av hva bourbon egentlig er og hvordan den lages. Her er sannheten om ekte bourbon.
    16. oktober 2015
  • 14 Oktober 2015 - 14:45

    Dette blir høstens viltviner

    Cornasene fra Vincent Paris er svært vellykkete i 2013-årgangen. Og vil skape vinglede til mange høstmiddager i årene som kommer.
    14. oktober 2015
  • 13 Oktober 2015 - 14:45

    Californisk pinot på «billigsalg»

    Tatt i betraktning den høye dollarkursen og denne produsentens renomme er denne vinen utrolig rimelig.
    13. oktober 2015
  • 09 Oktober 2015 - 14:00

    Slik lager du en konkurransedrink hjemme

    Målet med Bacardi Legacy-konkurransen er å skape drinker som kan lages i alle barer. Denne passer også i hjemmebaren.
    09. oktober 2015