Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 27 September 2007 - 09:31

    15. oktober i Oslo - Smak vin med mening

    Bli med på denne smakingen der du får presentert åtte viner fra et vinhus helt utenom det vanlige!
    27. september 2007
  • 27 September 2007 - 01:00

    Fårikål fra Nord-Møre

    Hurra! I dag er det fårikålens festdag, og vi trår til med en spennende variant av vår nasjonalrett.
    27. september 2007
  • 25 September 2007 - 21:38

    Til krig mot de store

    Max går til krig mot McDonald's og Burger King. Neste år kommer de første av mellom 50 og 80 planlagte burgerrestaurantene til Norge.
    25. september 2007
  • 25 September 2007 - 19:57

    Svindyr hummer

    De første hummerne som kom inn til fiskeauksjonen i Gøteborg i dag ble solgt for 2060 svenske kroner kiloet.
    25. september 2007
  • 24 September 2007 - 18:10

    Frodig og raus ambassadør

    Emmas Drømmekjøkken i Tromsø har ofte vært ambassadør for fylkets matprodusenter med ambisjoner. Nå er det de nordnorske potetene og det fantastiske alpelammet fra Lyngen det rause kjøkkenet omfavner.
    24. september 2007
  • 23 September 2007 - 01:00

    Lammelår fra Rana

    Lammekjøtt er mye brukt i tradisjonsmat i de mange hjem, slik som i denne søndagens herlige middag.
    23. september 2007
  • 21 September 2007 - 15:00

    Lokal mat på Rica

    Nå blir det mer lokalprodusert mat på menyen på Rica Sunnfjord Hotel. Hotellet er ett av åtte hoteller i Norge som er med i et samarbeid med landbruket.
    21. september 2007
  • 21 September 2007 - 13:00

    Landslaget fronter kampanje

    Even Ramsvik og resten av kokkelandslaget fronter informasjonskampanjen Naturlig bortskjemt mat, som handler om økologisk mat.
    21. september 2007
  • 20 September 2007 - 17:25

    Økologisk brødeventyr

    Det hele startet med at han ikke tålte gjær og bakte brød av mel, salt og vann. Siden har han åpnet tre bakerier, og nå drømmer den danske kokken og kolonialgründeren Per Brun om total brøddominans.
    20. september 2007
  • 20 September 2007 - 14:08

    Svinekoteletter i epleskrud

    Det skal ikke mange håndgrepene til for å løfte en høstblek svinekotelett til større smakshøyder. Med en godt tilpasset og litt kreativ saus, og ikke minst - en velvalgt vin i glasset er kvelden reddet.
    20. september 2007
  • 20 September 2007 - 09:00

    Gourmetpotet på jordet

    Importerte småpoteter selges som gourmetpoteter til en stiv pris og er godt likt blant kokker. Her hjemme blir de liggende på jordet. Til kokker henter dem.
    20. september 2007
  • 19 September 2007 - 15:00

    Dekker bordet i Russland

    De nordiske landene presenterer sin mattradisjon og kulinariske dimensjon i St. Petersburg denne uken.
    19. september 2007
  • 19 September 2007 - 14:00

    8. oktober i Oslo - Smak legendariske Amarone-viner

    Bli med og smak en rekke legendariske Amaroner, hvorav en i fire forskjellige årganger tilbake til 1990!
    19. september 2007
  • 18 September 2007 - 12:10

    10. oktober i Oslo - Viltkurs med Norges beste kokker

    Bli med på en vill kveld og lag de lekreste retter av vilt sammen med noen av Norges beste kokker.
    18. september 2007
  • 17 September 2007 - 17:00

    Kreftalarm fra Mattilsynet

    I følge Mattilsynet finnes det for mye av det kreftfremkallende stoffet akrylamid i en rekke matvarer.
    17. september 2007
  • 15 September 2007 - 09:00

    Kokkelandslaget til Smag på kunsten

    Manager Sven Erik Renaa har med seg Even Ramsvik, Andreas Myhrvold og Elise Rønning til Smag på kunsten i Århus 15. - 19. september.
    15. september 2007
  • 14 September 2007 - 15:00

    Vil totalfrede hummer

    Et utvalg i Fiskeridirektoratet vil gjøre det ulovlig å fiske hummer i Norge de neste 20 årene. Dette må til for å berge bestanden, mener utvalget.
    14. september 2007
  • 12 September 2007 - 12:40

    1. oktober - Stor Rhône- og Hermitage-smaking

    Bli med på en spennende smaking av noen av Rhône-dalens beste viner!
    12. september 2007
  • 11 September 2007 - 12:44

    Økologisk Mørelaks med Spesialitet-status

    Røkt økologisk laks fra Sunnmøre Røykeri i Sjøholt på Sunnmøre er godkjent som ny norsk matspesialitet.
    11. september 2007
  • 10 September 2007 - 15:15

    Venter på hummerfest

    Svenske kokker og kjøkkensjefer er snart klare for en av de største begivenhetene i landet. Hummerpremieren.
    10. september 2007
  • 10 September 2007 - 14:15

    Våt suksess

    Matfestivalen i Bergen ble en våt suksess. Bryggen var fylt av matglade mennesker fra fredag til søndag.
    10. september 2007
  • 09 September 2007 - 05:17

    De beste vinene fra mer enn 40 vinhus (Horeca/VP)

    Dette arrangementet bør du ikke gå glipp av, for det er sjelden du får smake så mange forskjellige viner på en og samme dag.
    09. september 2007
  • 06 September 2007 - 15:00

    Fikk ros - vil vokse

    Øyna Gårdsmat har produsert en pølse i verdensklasse, mener mesterkokk Sven Erik Renaa. Nå vil småskalaprodusenten vokse.
    06. september 2007
  • 06 September 2007 - 13:30

    Norsk mat blir norskere

    Flere restauranter satser på det særegent norske. Undersøkelser som er gjort av KSL Matmerk viser at mange er nysgjerrige på norsk lokalmat. Restauranter hiver seg på bølgen.
    06. september 2007
  • 04 September 2007 - 15:28

    Skjellig grunn til misnøye

    Vi innbiller oss at vi er verdensmestere i alt som kommer fra havet. Forsker Stein Mortensen ved Havforskningsinstituttet hevder at det fortsatt er et langt stykke å gå før du kan servere blåskjell av topp kvalitet.
    04. september 2007