Slik bruker du opp restene etter julematen

Rester julemat

(Bilde: © Slavica Stajic All Rights Reserved)

Slik kan du spise pinnekjøtt oftere

 

Blini med pinnekjøtt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 ts
1 stk

Fremgangsmåte

Sikt sammen de tørre ingrediensene. Pisk sammen egg og rømme sammen med melken. Rør blandingene sammen og rør godt.

Stek små pannekaker i en middels varm panne. Stek i ett til to minutter på den ene siden til overflaten får små hull, og ser litt tørr ut. Stek på den andre siden i halvparten av tiden.

Rens pinnekjøttet for ben. Del opp kjøttet i små biter.

Legg ca. en spiseskje kjøtt på hver blini sammen med en spiseskje rømme.

Tips: Denne oppskriften gir deg muligheten til å bruke pinnekjøttet som en forrett. Den passer også godt som juletapas.

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pinnekjøtt a la crispy duck

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

 Varm pinnekjøttet lett. Da er det lettere å rense for bein og brusk. Riv det opp og sprøstek det i panne eller i ovnen.

Kutt agurk og purre i tynne strimler. 

Varm pannekakene etter bruksanvisningen på pakken. 

Du kan lage pannekakene selv - det gjør du lett på denne måten 

Slik lager du hoi sin-sausen selv

Du kan også prøve denne vrien på crispy duck-saus

Sendt inn av

Foto: clubfoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Pinnekjøtt al arrabiata

Fremgangsmåte

Legg pinnekjøttet i vann natten over, dampes på svak varme i minst 2 timer.

Hell av kraften og sett den til side. Stek sjampinjongen i meierismør og legg i gryten.

Hell over hvitvin, hermetiske tomater, løk, fjern frøene fra chilien og små hakk den, legges i gryten. Ha i 2-3 dl av kraften. Tilsett basilikum.

La gryten putre i 20-30 minutter. Sil kraften fra olivene og tilsett disse noen få minutter før servering.

Smak til med pepper, Serveres med godt brød og kokt ris.

Tips:

Denne retten er perfekt til å bruke rester av pinnekjøttet. Hvis du ikke har tatt vare på kokekraften, kan du bruke annen kjøttkraft eller buljong.

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen