Frokosten blir lett et offer for dagliglivets tidspress. Men det er mer enn verdifull næring vi mister ved å sløyfe frokosten - eller ved å spise ett eller annet fra en bensinstasjon eller kiosk litt utpå dagen. Frokosten er også et viktig sosialt samlingspunkt for familien, og når hverdagene er travle blir det ekstra viktig å kunne "gire ned" i helgene med en lang frokost.
Dekk et hyggelig frokostbord, kok egg og sett frem fristende pålegg. Når man er ferdig med å spise kan man fortsatt sitte til bords, nyte nytrukket te eller kaffe og snakke sammen - noe mange av oss burde være flinkere til. Tidligere utenriksminister, fredsmekler og "frokostminister" Thorvald Stoltenberg tenkte nok også slik, at en rolig frokost er det perfekte utgangspunkt for å snakke sammen og bli enige. Han inviterte rett og slett viktige forhandlingsparter på frokostmøter hjemme hos seg selv i sin tid!
Kok opp vann i en kjele og trekk kjelen til side mens eggene legges forsiktig opp i kokevannet uten at de støter mot bunnen av kjelen. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp. Skru ned temperaturen. Vannet trenger bare så vidt boblekoke. Se på klokka og beregn tiden for når eggene er ferdig.
Ofte er det slik at familiemedlemmer liker eggene forskjellig kokt. Noen liker litt bløt hvite og helt bløt plomme, mens andre liker det best når egget har fått koke et par minutter lenger og blitt "smilende". Det vil si at plommen er fast i ytterkanten og fortsatt litt bløt helt i midten. For at alle i familien skal få et perfekt frokostegg må eggene tas opp av det kokende vannet etter hvert. Skyll egget under rennende, kaldt vann for at kokeprosessen ikke skal fortsette inne i egget. Helt til slutt er det viktig at eggene settes i korrekt eggeglass, slik at alle får egget slik de liker det best.
Kok gjerne noen egg ekstra når du først koker. Av kokte egg kan man for eksempel lage smakfulle frokostsalater, og tomatsuppen smaker ekstra godt med kokt egg. Kokte egg holder seg fint et par dager i kjøleskap.