Svinefilet med soppsaus

Det er en grunn til at det heter svinaktig godt - prøv denne enkle og velsmakende oppskriften.

Svinefilet er mager mat, og med en deilig soppsaus er middagen raskt sikret.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Svinefilet med soppsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

400 stk
3 ss
0.5 dl

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 4 skiver. Varm 1,5 ss smør i en panne og brun kjøttet på alle sider, Skru ned varmen og stek videre til gjennomstekt, men ikke tørt. Det skal være fast, men ikke hardt når du trykker på det. Legg kjøttet på en serveringstallerken og hold varmt. 

Soppsaus:
Hold av et fire-seks sjampinjonger som du bruner for seg. Skjær resten av sjampinjongen i små terninger. Varm 1,5 ss smør i en panne med høye kanter og stek soppen på svak varme.
 
Hell på kraften og hvitvinen og kok opp. Kok til halvparten gjenstår. Tilsett matfløte og knust rosepepper og kok opp  - la småkoke til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. 
 
Hell sausen over kjøttet, pynt med persille og server med smørstekte småpoteter.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: gbh007

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen