Bifftomater med tunfisksalat
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær lokk av tomatene og hul ut innmaten. Dryss med salt og legg dem opp/ned så noe av saften trekkes ut.
Bland forsiktig alt til salaten og fyll tomatene. Anrett på salatblad med egg og oliven. Legg en liten rømmeklatt på toppen av hver, pynt med oregano og gjerne en ansjosfilet.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Drikke som passer til denne oppskriften
Stekt asparges med nøtter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne.
Ha i de grovhakkede nøttene det siste minuttet.
Dryss nyrevet parmesan over rett før servering.
Server gjerne ferskt urtebrød til.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt
Foto: Astrid Hals
Varm grønnsakseng
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
De oppdelte grønnsakene legges over i en smurt ildfast form. Dynk over litt olje og dryss på litt salt og pepper. Inn i ovn, 200 °C. Steketid ca. 10 min. Hell evt. over litt grønnsakbuljong og la formen stå i ovn ytterligere 5 min. Dryss over klippet kruspersille.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Bengt Wilson
Gazpacho på piknik
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Apéritif
Foto: Gyldendal
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Hoegaarden Wit
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 40,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Ca'Rugate Soave Classico San Michele 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 150,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Meinklang Heideboden Grüner Veltliner 2019
Østerrike
Volum: 3.000 Pris: 469,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Austmann Picnic Pale Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 45,10 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Meinklang Naken Grüner Veltliner 2019
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 165,00 Bestillingsutvalget
Lun pastasalat med grønnsaker
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok pastaen som angitt på pakken. Del blomkålen og brokkolien i små buketter og kok den i fosskokende vann med litt salt ca. 1 minutt. Spinaten renses for stilker, skylles godt og dampes i en kjele med litt vann ca. ½ minutt sammen med aspargesstilkene. Rødløken skjæres i tynne ringer.
Bland alle ingrediensene og legg salaten over på et fat. Drypp over olje og eddik. Fordel reven parmesan over. Til slutt litt nykvernet pepper.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Alf Börjesson
Russisk Rødbetesuppe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell og riv rødbeter og pastinakk. Skjær hvitkålen i strimler. Skrell og hakk løken. Kok opp hønsekraften. Legg grønnsaker og krydder i en kjele og hell den kokende hønsekraften over. La suppen småkoke i 20 minutter. Skrell og riv eple som tilsettes til slutt.
Server suppen med rømme og piroger
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Drikke som passer til denne oppskriften
Ovnsstekt squash og spinatkake
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lag en røre av mel, egg og melk. La røren svelle i ca 30 minutter. Skyll og skjær squash i skiver. Fjern stilkene på spinaten og skyll bladene godt. Damp spinaten i ett minutt og la den renne godt av seg. Rens og knus eller finhakk hvitløkfeddene. Bland alle ingrediensene i en godt smurt stor ildfast form. Hell røren over.
Stek kaken i ca 30 minutter på nederste rille ved 220°C.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Drikke som passer til denne oppskriften
Fylte tomater med kyllingsalat
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær lokket av tomatene og hul ut innmaten. Dryss med salt og legg dem opp/ned så noe av saften trekkes ut. Bland forsiktig alt til salaten og fyll tomatene. Pynt med estragon eller dill.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.