Afrikansk kylling Yassa

Denne helgen er det et smaksrikt og mettende mĂĄltid som er stĂĄr pĂĄ menyen, og hvorfor ikke la kyllingstykkene godgjøre seg litt lengre i marinaden.
Redaksjonen
31 Januar 2010 - 01:00

Kylling er fantastisk og du kan variere det pĂĄ uendelig mange mĂĄter.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett pĂĄ e-post.
 

Afrikansk kylling Yassa

Afrikansk kylling Yassa

FremgangsmĂĄte

Del kyllingen i 8 serveringsstykker.

Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, unntatt buljong. Legg kyllingstykker og løk i marinaden. Marinér i minst 1 time, eller gjerne over natten.

Ta opp kyllingstykkene, tørk lett av dem og legg dem i en smurt, ildfast form. Dryss eventuelt litt ekstra paprikapulver over kyllingstykkene. Sett formen midt i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kyllingstykkene er gjennomstekt.

Ha løk, marinade og buljong i en kjele og la det putre på svak varme mens kyllingstykkene steker. Smak til med litt sukker og eventuelt mer krydder. Del opp grønnsakene i passe store biter og legg dem i sausen de siste minuttene av koketiden.

Tilbered couscous som anvist på pakken. Vend inn ½-1 boks hermetiske kikerter og en liten neve rosiner. Anrett couscousen på et stort fat og lag en liten grop i midten. Legg på kyllingstykker, løksaus og grønnsaker. Server gjerne brød ved siden av.

Lyst pĂĄ en annen afrikansk rett sĂĄ se her

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved ĂĄ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

FĂĄ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte
+
Godbiter i pollisten

Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder ogsĂĄ andre av godbitene i basis i november, sĂĄ julehandelen kan starte allerede nĂĄ.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 ĂĄr gammel bordeaux til 189,90 kroner som ogsĂĄ smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke nĂĄr den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nĂĄ
Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte
+
Godbiter i pollisten

Madeira pĂĄ en helt annen og like fullt unik mĂĄte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder ogsĂĄ andre av godbitene i basis i november, sĂĄ julehandelen kan starte allerede nĂĄ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes GĂĄrd samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes GĂĄrd er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang pĂĄ rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nĂĄ - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 ĂĄr gammel bordeaux til 189,90 kroner som ogsĂĄ smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke nĂĄr den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vĂĄre her