Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 10 Mai 2005 - 14:31

    I en egen klasse

    Allesverloren i Swartland skiller seg ut fra den store mengden av sørafrikanske viner, ikke bare gjennom stil men også druevalg.
    10. Mai 2005
  • 04 Mai 2005 - 01:01

    Bedre enn noensinne

    Ukens vin er en godbit som finnes i alle polbutikker, og som nå er tilgjengelig i ny, friskere og forbedret utgave.
    04. Mai 2005
  • 03 Mai 2005 - 15:03

    Levende legende i Valpolicella: Romano Dal Forno

    Vinene til Romano Dal Forno selges til mer enn det dobbelte av hva andre valpolicella- og amaroneprodusenter oppnår. Og det er kamp om hver flaske.
    03. Mai 2005
  • 27 April 2005 - 01:01

    Prisgunstig til sjømaten

    Ukens vin er et fullgodt alternativ til og et bedre kjøp enn de fleste chabliser. Samtidig som det er umulig å avsløre dens identitet.
    27. april 2005
  • 26 April 2005 - 13:51

    Velfortjent løft

    En lang rekke ambisiøse vinprodusenter innen Valpolicella Classico har løftet vinens status betraktelig. Her møter du tre av dem.
    26. april 2005
  • 25 April 2005 - 12:37

    Fisk for fiskevegreren

    Sverdfisk er det nærmeste du kommer kjøtt, og dermed perfekt for familier med fiskevegring. Når du tilbereder denne eksklusive råvaren etter oppskriften blir det saftig og ikke minst vårlig friskt. Selvsagt med drikke til som passer så vel retten som årst
    25. april 2005
  • 19 April 2005 - 10:25

    Behersket eksplosiv

    Enrique Dacosta som ble årets kokk 2001 i Spania lever etter en strengt disiplinert kreativitet og ekstrem grad av perfeksjon i kjøkkenet. Nå er han igjen blitt kåret til årets kokk av Gourmetour og til fremtidens europeiske kokk av det spanske gastronomi
    19. april 2005
  • 14 April 2005 - 14:36

    Villig laks

    At laks er nordmenns favorittfisk, er lett å forstå, for få fiskeslag er så villige på kjøkkenet som den. Den er imidlertid litt mer krevende hva vinvalg angår, og særlig når ingrediensene hentes fra andre verdensdeler.
    14. april 2005
  • 13 April 2005 - 01:01

    Nytt godt hvitt

    Hvis du er lei chardonnay men liker hvitvin med litt trøkk, er denne ukes vin noe for deg. Den er ikke bare veldig god men også innenfor de flestes budsjettrammer.
    13. april 2005
  • 07 April 2005 - 14:37

    Unødvendig knebling

    Da Vinmonopolets ledelse valgte å gi alle ansatte totalforbud mot enhver kontakt med den delen av utenverdenen som leverer vin og brennevin, måtte vi ta oss for pannen. Denne panikkartete reaksjon kom selvsagt i kjølvannet av vinterens såkalte smøreskanda
    07. april 2005
  • 07 April 2005 - 14:31

    La våren komme

    Når vårluften stryker mildt over ansiktet, sendes signaler om vårlig føde til magen. La det bli vår i glasset også.
    07. april 2005
  • 06 April 2005 - 10:52

    Kampen om gullet

    Mye slit må til for den som skal hevde seg i kokkekonkurransen Bocuse d'Or. Her får du servert konkurranseoppskriftene til en av verdens beste kokker, Tom Victor Gausdal.
    06. april 2005
  • 06 April 2005 - 01:01

    Gavepakke fra Spania

    Ukens vin kommer fra en spansk produsent som kom fra ingenting og som i dag gir oss viner av usedvanlig høy klasse til fornuftige priser.
    06. april 2005
  • 31 Mars 2005 - 15:00

    Restefest

    Rester fra søndagssteika blir rask og god kveldskos uka etter. Har du noen vinskvetter stående, finner de også lett sin make.
    31. mars 2005
  • 31 Mars 2005 - 13:52

    Test av hvite burgundere

    Ikke uventet ble det mange høye skår i denne testen av i alt 43 hvite burgundere fra villages-nivå og oppover. Spesielt siden mange av dem er fra den lovprisete 2002-årgangen.
    31. mars 2005
  • 30 Mars 2005 - 01:01

    Sjeldent gode prisbomber

    Madiran i det sørvestlige Frankrike er kilde til noen av landets kraftigste rødviner som stort sett er svært gunstig priset.
    30. mars 2005
  • 19 Mars 2005 - 17:04

    Smakfull panorama

    Påskens heteste tips til hjemmesitterne må være å legge turen til Ekebergrestauranten som åpner sine dører for byens befolkning lørdag 19. mars.
    19. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 11:06

    God skummende påske

    Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen.
    18. mars 2005
  • 17 Mars 2005 - 14:12

    Kjekke kjaker

    Torskekjaker med smak av hvitløk er en vinner. Smaksrik mat som trenger noe riktig godt i glasset.
    17. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 01:01

    Vin i smått og stort

    Påskevinen finnes i alle formater, fra enporsjonspakninger via boks til magnumflasker. Du velger etter behov, lyst og bæreevne.
    16. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 17:15

    Smått og godt

    Restaurant Oscarsgate stiller med et så til de grader topptrent lag på kjøkkenet og i restauranten at det kommer til å bli rift om de 24 stolene.
    10. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 10:49

    Hjertegodt

    En forrett eller smårett med carpaccio av uer vil både pirre smaksløkene, glede magen og skremme kolesterolnivået. Med litt hvitvin i glasset blir effekten enda større.
    10. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 01:01

    Fersk godbit

    Ukens vin er et strålende eksempel på at fersk rødvin kan være noe helt annet enn saft med alkohol. Denne gjør seg nemlig veldig godt på matbordet og tåler sågar lagring.
    09. mars 2005
  • 07 Mars 2005 - 15:22

    Kjær munnfull

    Negoçianten Labouré-Roi har satt seg mål å gi en av de mindre kjente premier cru'ene i Meursault, Les Bouchères, nytt liv. Resultatene er lovende.
    07. mars 2005
  • 03 Mars 2005 - 15:36

    Salat med god samvittighet

    En lun salat med ingredienser fra arabisk matkultur er ensbetydende med mye smak. Og god samvittighet siden du samtidig støtter bærekraftig produksjon.
    03. mars 2005