Juletapas

Her får du nye, gode oppskrifter til det store julekoldtbordet - gledelig jul!
Redaksjonen
25 Desember 2007 - 02:00

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Rester av skinkesteik eller ribbe til juletapas

Rester av skinkesteik eller ribbe til juletapas

Fremgangsmåte

  1. Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter.
  2. Sursøt rødkål til juletapas:
    Vask og snitt kålen fint. Ha ingrediensene i en gryte og kok ved svak varme til kålen er mør. Smak til med salt, sitronsaft og revet ingefær.
  3. Surkål til juletapas:
    Smelt smør og olje i en kjele, tilsett kål og fres dette lett. Tilsett de øvrige ingrediensene, og la det hele koke til det er mørt og smakfullt.

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Flere oppskrifter med skinkestek får du her

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 549.70 kr Bestillingsutvalget
    93 POENG
  • Slovenia
    Slovenia
    Volum: 0.75 l Pris: 429.80 kr Bestillingsutvalget
    92 POENG
  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 121.90 kr Uten utvalg
    91 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 509.90 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 154.90 kr Basisutvalget
    82 POENG

Julepølser og medisterkaker til juletapas

Julepølser og medisterkaker til juletapas

Fremgangsmåte

  1. Medisterpølser og medisterkaker stekes i panna. Skjær pølsene i biter og del kakene i to eller fire ved servering.
  2. Skrell gulrøtter, kålrot og poteter og skjær dem i staver eller terninger. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter).
  3. Varm smør og olje i en stekepanne eller grillpanne og stek/grill grønnsakene til de er gylne.
  4. Legg opp medisterpølser, medisterkaker og grønnsaker som en varmrett.

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Slik lager du enkelt dine egne medisterkaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas

Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas

Fremgangsmåte

  1. Rens hvitløk og sjalottløk. Finhakk all løken og surr den raskt i litt olje i panna.
  2. Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.
  3. Hell så sausen over pinnekjøttet, og la det trekke i noen minutter.

Pinnekjøtt er enklere enn du tror

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fenalår til juletapas

Fenalår til juletapas

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene godt, skallet skal sitte på. Kok potetene knapt møre i vann.
  2. Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne.
  3. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.

Anrett fenalåret på porsjonstallerken eller serveringsfat og server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød til.

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Slik skjærer du fenalåret

Klassiske retter til tapas finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bruschetta med lammerull

Bruschetta med lammerull
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du paprikasalat

Slik lager du paprikasalat

Fremgangsmåte

  1. Del paprikaen i fire og vend i olivenolje. Bakes møre på 250 ºC, gjerne under grillelement. De skal bli nesten brent.
  2. Forvell brekkbønnene i 2 minutter i kokende vann.
  3. Flå skinnet av paprikaen.
  4. Del i strimler og bland dem sammen med kokte brekkbønner, paprikapulver, salt og pepper, olje og hakket persille.

Tips:
Det er lettere å ta skinnet av paprikaen hvis du dekker formen med aliminiumsfolie eller plastfilm etter steking. La det ligge i ca. 10 minutter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Vaniljekesam-sitronkrem med bringebær

Vaniljekesam-sitronkrem med bringebær

Fremgangsmåte

Vaniljekesam-sitronkrem:
Pisk eggeplommene luftige med 50 g sukker. Kok opp resten av sukkeret og vannet og la det koke til en sirup. Hell den varme sirupen i eggeplommene mens maskinen går. Pisk eggedosisen kald.
 

Bløtlegg gelatin i kald vann i 5 minutter. Del sitronen og klem ut juicen. Kok den opp og trekk kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme juicen. Pisk juicen ned i eggeplommene.

Visp kremfløten til lett krem. Vend kesamen ned i eggeblandingen med en visp. Vend tilslutt inn kremen med en slikkepott. Sett til avkjøling til den stivner (Ca 3 timer).

Mandelmakroner:
Kjør mandler, eventuelt kakopulver og melis til fint mel i en matprosessor og sikt det.
 

Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs. Vend mandelmelet inn i marengsen med en slikkepott. Vend også inn noen dråper konditorfarge hvis du velger å bruke det istedenfor kakao.

Bruk en sprøytepose og sprøyt topper som er 2 cm i diameter på en bakepapirkledd stekeplate.

Sett stekeovnen på 170 ºC.

La mandelmakronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem i 15-20 minutter.

La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå. Blir de for sprø, kan de ligge i kjøleskapet natten over.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Sverre Sætre og Erling Sundal / TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Worlds50Best: Det nordiske kjøkken må slåss med dette om oppmerksomheten

Vi har sett det komme, men årets Worlds50Best forteller det i klartekst: det nordiske kjøkken er ikke like kult lenger – bare når det er i København. Verdens beste restauranter ligger for det meste i Lima og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her