Rester av skinkesteik eller ribbe til juletapas

FremgangsmÄte
- Anrett skiver av skinkestek sammen med rÞdkÄl, surkÄl og selskapserter.
- SursÞt rÞdkÄl til juletapas:
Vask og snitt kÄlen fint. Ha ingrediensene i en gryte og kok ved svak varme til kÄlen er mÞr. Smak til med salt, sitronsaft og revet ingefÊr. - SurkÄl til juletapas:
Smelt smÞr og olje i en kjele, tilsett kÄl og fres dette lett. Tilsett de Þvrige ingrediensene, og la det hele koke til det er mÞrt og smakfullt.
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Flere oppskrifter med skinkestek fÄr du her
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehĂžr
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
82 POENG
JulepĂžlser og medisterkaker til juletapas

FremgangsmÄte
- MedisterpĂžlser og medisterkaker stekes i panna. SkjĂŠr pĂžlsene i biter og del kakene i to eller fire ved servering.
- Skrell gulrÞtter, kÄlrot og poteter og skjÊr dem i staver eller terninger. Kok grÞnnsakene knapt mÞre (ca 5 minutter).
- Varm smĂžr og olje i en stekepanne eller grillpanne og stek/grill grĂžnnsakene til de er gylne.
- Legg opp medisterpĂžlser, medisterkaker og grĂžnnsaker som en varmrett.
Tapas er en god lÞsning for jule- eller nyttÄrsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Slik lager du enkelt dine egne medisterkaker
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 699.00 kr Uten utvalg92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 262.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
PinnekjĂžtt i tomatsaus til juletapas

FremgangsmÄte
- Rens hvitlĂžk og sjalottlĂžk. Finhakk all lĂžken og surr den raskt i litt olje i panna.
- Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.
- Hell sÄ sausen over pinnekjÞttet, og la det trekke i noen minutter.
PinnekjĂžtt er enklere enn du tror
Tapas er en god lÞsning for jule- eller nyttÄrsfesten
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pÄlegg med disse velprÞvde oppskriftene
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
83 POENG
FenalÄr til juletapas

FremgangsmÄte
- Vask potetene godt, skallet skal sitte pÄ. Kok potetene knapt mÞre i vann.
- Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne.
- Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
Anrett fenalÄret pÄ porsjonstallerken eller serveringsfat og server sammen med lune poteter og gjerne flatbrÞd til.
Tapas er en god lÞsning for jule- eller nyttÄrsfesten
Slik skjÊrer du fenalÄret
Klassiske retter til tapas finner du her
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 223.90 kr Basisutvalget84 POENG
-
84 POENG
Bruschetta med lammerull

FremgangsmÄte
Rist baguettskiver i stekepanne eller ovn til de blir gylne og sprĂž.
Del hvitlĂžken i to og gni over baguettskivene. Drypp over olivenolje.
Legg pÄ en litt tykk skive lammerull, og topp med paprikasalat og en tynn skive mango.
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pÄlegg med disse velprÞvde oppskriftene
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Apéritifs store jule- og nyttÄrsmeny gir deg svar pÄ de fleste spÞrsmÄl
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 1199.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 1152.20 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Slik lager du paprikasalat

FremgangsmÄte
- Del paprikaen i fire og vend i olivenolje. Bakes mĂžre pĂ„ 250 ÂșC, gjerne under grillelement. De skal bli nesten brent.
- Forvell brekkbĂžnnene i 2 minutter i kokende vann.
- FlÄ skinnet av paprikaen.
- Del i strimler og bland dem sammen med kokte brekkbĂžnner, paprikapulver, salt og pepper, olje og hakket persille.
Tips:
Det er lettere Ă„ ta skinnet av paprikaen hvis du dekker formen med aliminiumsfolie eller plastfilm etter steking. La det ligge i ca. 10 minutter.
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pÄlegg med disse velprÞvde oppskriftene
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Vaniljekesam-sitronkrem med bringebĂŠr

FremgangsmÄte
Bløtlegg gelatin i kald vann i 5 minutter. Del sitronen og klem ut juicen. Kok den opp og trekk kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme juicen. Pisk juicen ned i eggeplommene.
Visp kremfløten til lett krem. Vend kesamen ned i eggeblandingen med en visp. Vend tilslutt inn kremen med en slikkepott. Sett til avkjøling til den stivner (Ca 3 timer).
Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs. Vend mandelmelet inn i marengsen med en slikkepott. Vend også inn noen dråper konditorfarge hvis du velger å bruke det istedenfor kakao.
Bruk en sprøytepose og sprøyt topper som er 2 cm i diameter på en bakepapirkledd stekeplate.
Sett stekeovnen på 170 ºC.
La mandelmakronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem i 15-20 minutter.
La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå. Blir de for sprø, kan de ligge i kjøleskapet natten over.
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG