Kyllingklubber med favorittsaus og bringebærdrøm

Vi trår til med både hovedrett og dessert denne søndagen, og hva passer vel bedre enn å bruke av høstens bær til å lage en fantastisk dessert?
Redaksjonen
22 August 2010 - 02:00

Hvorfor skal man bare bruke kyllingbrystet når du kan lage de deiligste retter av hele fuglen?
 
Denne søndagen har vi dessuten laget en italiensk vri på høstens deilige bringebær til dessert.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingklubber med favorittsaus

Kyllingklubber med favorittsaus

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til sausen.
  2. Lag noen snitt i kyllingklubbene og pensle kjøttet med grillsausen.
  3. La klubbene steke i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter eller ute på grillen.
  4. Her kan det lønne seg å bruke indirekte griling for at kjøttet skal bli mørest mulig. 
  5. Pensle med grillsausen underveis, da blir skinnet sprøtt og godt. 
  6. Server med en god salat ved siden av og gjerne med sausen ved siden av slik at du kan dyppe kyllingklubbene i den.

Tips: Du kan også kjøpe ferdigstekte kyllingklubber og pensle dem med grillsausen mens de varmes opp på grillen.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Her finner du gode salatoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sabayonne-gratinerte bringebær

Sabayonne-gratinerte bringebær

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250 grader eller bruk gjerne grillelementet.

Ha eggeplommer, sukker og vin/juice i en glassbolle som du setter over en kjele med kokende vann (vannbad).

Pisk eggeblandingen luftig og kremete, og bland inn crème fraîche i sabayonnen.

Fordel bærene i ildfaste skåler og hell over sabayonnekremen. Sett skålene høyt i ovnen til kremen har fått litt farge.

Følg med dem hele tiden slik at overflaten ikke blir brent. Server straks.

Trenger du flere desserttips, har vi masser av det her 

Her finner du mange oppskrifter med bringebær også i drinker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her