Urter i liene, saltholdig gress hele distansen fra fjære til fjell, bratte fjell og godt stell. Summen av dette blir Lofotlam, til glede for matkjennere i hele landet.
Å lage pizzaen selv er en så uendelig mye større smaksopplevelse enn å satse på industrielle løsninger. Velger du typiske norske råvarer, får den dessuten et særpreg som vi er sikre på at alle rundt bordet kommer til å sette pris på.
Italias gastronomi er fortsatt like hot blant nordmenn. Men hos Baltazar rir man ikke på bølgen. Dag Tjersland og hans dyktige medarbeidere jobber så tett opp mot originalene som mulig og med håndplukkete råvarer.
Gammelsaltet sei, rødsei eller saltsei høres ikke veldig forlokkende i seg selv, men har du først smakt det, blir du hekta. Denne delikatessen er så god at den fortjener en liten en ved siden av.
Selv om dyrkingen foreløpig er i liten skala, tar jordskokken nå revansje over poteten i norsk jord. Det betyr at vi kan bli selvforsynt med denne velsmakende rotveksten.
Mens det var London-, dernest Bangkok- og nå også Singapore-utgaven av Nahm som gjorde David Thompson til den fremste vestlige tolker av thaikjøkkenet, var det i Sydney han åpnet sin første restaurant i denne sjangeren.
Griser som skal ende sitt liv som parmaskinke blir fôret med parmesanost, lever lengre enn andre svin og beveger seg fritt i naturskjønne omgivelser. Det kjennes på smaken.
Godt forankret i de meksikanske mattradisjoner, men med en kontemporær og personlig kreativ vri. Dette er restauranten Pujol, rangert som Mexicos beste restaurant.
Det koker i det latinamerikanske kjøkkenet. Men du trenger ikke å reise over Atlanterhavet for å sjekke ut den nye stjernen på gastronomihimmelen. Det holder med en tur til Barcelona.
På sjokoladekafeen Max Brenner i Sydney spiser du en sjokoladepizza med sjokolademilkshake til og avslutter med frukt dyppet i smeltet sjokolade. Dessuten er det fullt lovlig å leke med sjokoladen.
De varme kryddertonene fra det indiske kjøkken er utmerket både til å skape metthetsfølelse og tørst. Her får du gode oppskrifter på både tiltygg og drinker som passer til.