Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 April 2014 - 12:30

    Bakt fenalår med kålstuing

    Denne middagen må forberedes flere dager i forveien, men når du først har fått fenalåret i ovnen, lager det seg selv.
    16. april 2014
  • 10 April 2014 - 14:10

    Disse påskeharene må du lage

    De er søte både å se på og spise. Helt uimotståelige og ikke minst lettere å lage enn du tror.
    10. april 2014
  • 09 April 2014 - 11:45

    Derfor smaker Lofotlam så godt

    Urter i liene, saltholdig gress hele distansen fra fjære til fjell, bratte fjell og godt stell. Summen av dette blir Lofotlam, til glede for matkjennere i hele landet.
    09. april 2014
  • 03 April 2014 - 14:10

    Planlegg påskegodteriene nå

    Disse påskemuffinsene utkonkurrerer de vanlige påskeeggene. Her får du oppskriften.
    03. april 2014
  • 01 April 2014 - 11:50

    Derfor er argentinsk biff best

    For biffelskere er det bare en ting som teller når det gjelder å nå biffhimmelen: At kjøttet er mørt. Noe som er en garanti i Argentina.
    01. april 2014
  • 31 Mars 2014 - 11:49

    Hvilken biff skal jeg velge?

    Lær mer om hva du skal se etter når du velger biffkjøtt til middagen og hva som utgjør de små forskjellene i smak og mørhet.
    31. mars 2014
  • 29 Mars 2014 - 11:00

    Her får pizzaen en smak av Norge

    Å lage pizzaen selv er en så uendelig mye større smaksopplevelse enn å satse på industrielle løsninger. Velger du typiske norske råvarer, får den dessuten et særpreg som vi er sikre på at alle rundt bordet kommer til å sette pris på.
    29. mars 2014
  • 27 Mars 2014 - 16:55

    Så nær Italia du kan komme

    Italias gastronomi er fortsatt like hot blant nordmenn. Men hos Baltazar rir man ikke på bølgen. Dag Tjersland og hans dyktige medarbeidere jobber så tett opp mot originalene som mulig og med håndplukkete råvarer.
    27. mars 2014
  • 27 Mars 2014 - 14:10

    Denne kaken er farlig god

    Ikke la deg skremme av denne «proft» utseende kaken. Oppskriften er høyst gjennomførbar, og belønningen er en smak utenom det vanlige.
    27. mars 2014
  • 20 Mars 2014 - 14:10

    Det blir fest med denne kaken

    Myk og fyldig ostekrem, bringebær og makroner er ingrediensene som bærer denne oppskriften.
    20. mars 2014
  • 19 Mars 2014 - 15:30

    Har du prøvd gammelsaltet sei?

    Gammelsaltet sei, rødsei eller saltsei høres ikke veldig forlokkende i seg selv, men har du først smakt det, blir du hekta. Denne delikatessen er så god at den fortjener en liten en ved siden av.
    19. mars 2014
  • 17 Mars 2014 - 11:45

    Nyttig å vite om seien

    Seien er både en spretten sprinter og lynrask jeger. Gjennom alle tider har den vært både fiskeelskernes fisk og fiskebondens livskraft.
    17. mars 2014
  • 15 Mars 2014 - 18:00

    Alt du trenger å vite om jordskokk

    Selv om dyrkingen foreløpig er i liten skala, tar jordskokken nå revansje over poteten i norsk jord. Det betyr at vi kan bli selvforsynt med denne velsmakende rotveksten.
    15. mars 2014
  • 14 Mars 2014 - 15:15

    David Thompson er kongen av thaimat

    Mens det var London-, dernest Bangkok- og nå også Singapore-utgaven av Nahm som gjorde David Thompson til den fremste vestlige tolker av thaikjøkkenet, var det i Sydney han åpnet sin første restaurant i denne sjangeren.
    14. mars 2014
  • 13 Mars 2014 - 14:10

    By på friske søte små sitronterter

    Selv om denne oppskriften tar litt tid å fullføre, belønnes du med de lekreste sitronterter som også er holdbare.
    13. mars 2014
  • 13 Mars 2014 - 11:00

    Slik lager du wienerschnitzel

    Wienerschnitzel er en saftig og velsmakende opplevelse som absolutt bør få følge av en av Østerrikes mange gode viner. Her er oppskriften.
    13. mars 2014
  • 12 Mars 2014 - 13:22

    Michelin-stjerne til Fauna og Ylajali

    Oslo har fått to nye stjernerestauranter og kan dermed smykke seg med i alt seks Michelin-stjerner.
    12. mars 2014
  • 12 Mars 2014 - 13:00

    Tre nye stjerner til København

    Den største skuffelsen er nok at ingen av de nye stjernene går til Noma eller Geranium.
    12. mars 2014
  • 11 Mars 2014 - 11:20

    Derfor smaker parmaskinke så godt

    Griser som skal ende sitt liv som parmaskinke blir fôret med parmesanost, lever lengre enn andre svin og beveger seg fritt i naturskjønne omgivelser. Det kjennes på smaken.
    11. mars 2014
  • 06 Mars 2014 - 14:10

    Makroner med snickerssmak

    Disse snickersmakronene er farlig gode og svært lettlagete. En perfekt oppskrift for deg som elsker peanøtter, karamell og sjokolade.
    06. mars 2014
  • 06 Mars 2014 - 11:45

    Pujol er Mexicos bidrag i verdenstoppen

    Godt forankret i de meksikanske mattradisjoner, men med en kontemporær og personlig kreativ vri. Dette er restauranten Pujol, rangert som Mexicos beste restaurant.
    06. mars 2014
  • 05 Mars 2014 - 11:45

    Latinske takter i Barcelona

    Det koker i det latinamerikanske kjøkkenet. Men du trenger ikke å reise over Atlanterhavet for å sjekke ut den nye stjernen på gastronomihimmelen. Det holder med en tur til Barcelona.
    05. mars 2014
  • 04 Mars 2014 - 11:05

    Mexico er maisens vugge

    Mais er ikke bare hovedingrediensen på Mexicos matbord, det er kultur med røtter tusener av år tilbake i tid.
    04. mars 2014
  • 28 Februar 2014 - 11:45

    Sjokoladen som lokker fram barnet i deg

    På sjokoladekafeen Max Brenner i Sydney spiser du en sjokoladepizza med sjokolademilkshake til og avslutter med frukt dyppet i smeltet sjokolade. Dessuten er det fullt lovlig å leke med sjokoladen.
    28. februar 2014
  • 27 Februar 2014 - 18:32

    Server disse drinkene til indisk mat

    De varme kryddertonene fra det indiske kjøkken er utmerket både til å skape metthetsfølelse og tørst. Her får du gode oppskrifter på både tiltygg og drinker som passer til.
    27. februar 2014