Salade Niçoise - salat fra Nice
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter. Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i båter.
Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.
Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
Bland dressingen og hell den over salaten like før servering. Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.
Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2019
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Rosaura 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Basisutvalget -
86 Poeng
La Chablisienne Petit Chablis Vibrant 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Saison Dupont
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 105,00 Basisutvalget -
88 Poeng
Bedouet Clos des Grands Primos 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Bestillingsutvalget

