Oppskrifter

Supper oppskrifter

Fyll turtermosen med suppe - maten smaker alltid bedre ute
Foto: (PoppyB)

Fyll turtermosen med suppe - maten smaker alltid bedre ute

Ta med middagen på termos. Vi kan love deg at suppe aldri smaker bedre enn når den nytes ute. Her er oppskriftene.
30 Januar 2021 - 09:00

Suppe er en av de mest geniale gastronomiske oppfinnelsene. Selv om vi ikke behøver å koke suppe på en spiker i dag, forteller uttrykket brukt positivt, om hvor lite som trengs for å lage et måltid.

Selv et par tre grønnsaker og litt krydder, kan bli til et festmåltid. Og siden suppa inneholder alt du trenger for å bli mett, er den også perfekt som turmat og termosfyll.

Her er 10 supper som vil vekke begeistring.

Finner du ikke suppa du leter etter, er det mange flere oppskrifter her

Minestrone al pesto italiensk grønnsakssuppe med pasta og pesto

Minestrone al pesto italiensk grønnsakssuppe med pasta og pesto

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeigen raskt i olje i en gryte.
  2. Tilsett finhakket løk og brun til mykt.
  3. Tilsett kraften og soyasaus og kok opp.
  4. Ha i pasta og la småkoke 5-6 minutter.
  5. Tilsett grønnsaksblandingen, bønner og tomat, samt evt chiliflak og la småkoke 4-5 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper, og server med en spiseskje pesto og litt nyrevet parmesan i hver suppeskål.
  7. Smaker godt med brød til.

Tips: Du kan fint droppe kjøttdeig helt for en vegetarisk rett, eller erstatte den med kjøttrester.

Flere oppskrifter på minestrone  

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Asiatisk grønnsaksuppe med kylling

Asiatisk grønnsaksuppe med kylling

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingen og sett det til side.
  2. Knus sitrongresset.
  3. Kok opp kokosmelk, eplemost og buljong.
  4. Fres grønnsakstrimlene i olje i en kjele. Tilsett ingefær, chili og sitrongress.
  5. Hell på den varme kokosmelkblandingen.
  6. La suppen småkoke i 4-5 minutter.
  7. Tilsett kyllingen og hakket koriander mot slutten av koketiden.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Fjern sitrongresset før servering.

Tips: Server suppen varm og gjerne med godt brød til.

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blomkålsuppe med timian og sitron

Blomkålsuppe med timian og sitron

Fremgangsmåte

  1. Kok opp grønnsakbuljong og sitronsaft.
  2. Rens blomkålhodet og løken og del i biter. Bladene kan også brukes.
  3. Ha det over i buljongkjelen og la det koke i ca. 5 minutter eller til blomkålen nesten er mør.
  4. Ta av noen pene blomkålbuketter til garnityr.
  5. Mos suppen med en stavmikser, e.l. og la suppen få et oppkok.
  6. Trekk kjelen av platen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Suppen må ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt.
  7. Smak til med muskat, salt og pepper.
  8. Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.

Se alt det gode du kan lage med blomkål

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fiskesuppe med fennikel

Fiskesuppe med fennikel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kraft og fløte.
  2. Tilsett alle ingrediensene bortsett fra purre og crème fraîche.
  3. La suppen småkoke i ca. 5 minutter til fisken er gjennomkokt.
  4. Tilsett purre og crème fraîche i det siste kokeminutt.
  5. Smak til med pepper.

Server suppen med crème fraîche og godt brød til.

Her finner du mange andre oppskrifter på fiskesupper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Jordskokksuppe med bacon

Jordskokksuppe med bacon

Fremgangsmåte

  1. Kok opp buljong og melk.
  2. Skrell jordskokkene og skjær 2 av dem i skiver og resten i biter.
  3. Ha bitene i melkekraften og kok til det er mørt.
  4. Mos jordskokkbitene med en stavmikser.
  5. Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene.
  6. Ha suppen over i tallerkener og tilsett sprøstekte jordskokkskiver, bacon og finhakket kruspersille.
  7. Noen dråper valnøttolje dryppes over til slutt.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler

Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler

Fremgangsmåte

  1. Skrell selleri og skjær den i terninger.
  2. Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler (til sprøstekt garnityr).
  3. Rens løken og del dem i to.
  4. Legg grønnsakene i en ildfast form og bak dem i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.
  5. Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser. Tilsett fløte.
  6. Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong. Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.
  7. Selleristrimler:
    Sprøstek selleristrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over. Avkjøl på et kjøkkenpapir.

Server sellerisuppen med selleristrimler og hakket gressløk.

Lyst på en annen suppe finner du mange her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Persillerotsuppe med pesto

Persillerotsuppe med pesto

Fremgangsmåte

  1. Skrell persillerøttene og skjær dem i grove biter.
  2. Kok persilleroten i buljong og melk til de er møre, ca. 5 minutter.
  3. Mos med en stavmikser til en jevn suppe.
  4. Smak til med salt, matfløte og sitronsaft og la suppen få et oppkok.
  5. Server suppen med persillepesto og et dryss med finhakket bladpersille.
  6. Persillepesto:
    Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør med kniven til alt er knust. Spe med olje til en passe tykk pesto.

Tips:
Får du pesto til overs, så frys den ned i små porsjoner.

Her finner du mange flere deilige supper

Lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødbetesuppe i rundstykke

Rødbetesuppe i rundstykke

Fremgangsmåte

  1. Skrell rødbeten, bruk gjerne plastikkhansker - rødbeter setter fort farge.
  2. Skrell potetene og rens løken.
  3. Del grønnsakene i grove biter og kok dem så vidt møre i kraft og melk - ca. 5 minutter.
  4. Mos med stavmikser, kjøkkenmaskin eller en blender.
  5. Kok suppen opp igjen, og smak til med ørlite rødvinseddik hvis man ønsker litt syrligere smak.
  6. Server suppen, gjerne med en liten skje med lettrømme og et dryss med finklippet gressløk.

Tips:
Det er ekstra festlig å servere suppen i et uthult grovt rundstykke til hver. Fyll i suppen rett før servering.

Her finner du mange spennende supper du bør lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Thai curry grønnsaksuppe

Thai curry grønnsaksuppe

Fremgangsmåte

  1. Ha ingefær og curry paste i en kjele, og la det surre litt på middels varme.
  2. Spe med grønnsakskraften og kokosmelken.
  3. Smak til med salt.
  4. Skjær shiitakesoppen i skiver (bruk bare hatten), bønnene i to på tvers og gulrot i tynne strimler.
  5. Tilsett soppen og grønnsakene i kjelen og la det koke til grønnsakene er knapt møre, 3-5 minutter.
  6. Tilsett sukkerertene som er skåret på skrå i biter, og la det koke videre i maks 1 minutt.
  7. Smak til med limesaft.
  8. Dryss over finhakket basilikum til slutt, gjerne thaibasilikum som er mer aromatisk.

Tips:
Du kan alternativt bruke utblandet grønnsaksbuljong. 

Mange asiatiske supper du bør prøve

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her