Carolas fest-empanadas
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Finhakk løken, og stek den gylden. Stek kjøttet sammen med løken og ha i krydderet og presset hvitløk. Smak til med salt og pepper.
Varm vannet i en kjele, så du så vidt kan stikke fingrene i. Oljen skal også være varm. Hell så vannet og oljen i melet.
Bland melet med vannet og oljen og elt til det blir en smidig deig. Hvis deigen blir hard kan du ha i mer vann.
La deigen hvile 10 minutter under håndkle. Del deigen i to - tre deler og kjevle deigen til den er 2 - 4 mm tykk.
Trykk ut 20 rundinger, ca 20 cm i diameter og stable dem med bakepapir mellom.
Del eggene i 4 - 6 båter. Ta 2 ss av kjøttfyllet på en av deiglefsene, legg på en båt egg, en oliven og et par rosiner.
Fukt hele deigkanten med lunkent vann. Brett deigen over midten, helst uten at deigkanten fuktes av fett fra kjøttet.
Sendt inn av Carola Servoll
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 Poeng
Castillo de Molina Cabernet Sauvignon Reserva 2018
Chile
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Bestillingsutvalget -
78 Poeng
Casillero del Diablo Rosé 2018
Chile
Volum: 0.750 Pris: 114,90 Bestillingsutvalget -
80 Poeng
Cono Sur Los Gansos Pinot Noir Rosé 2018
Chile
Volum: 0.750 Pris: 114,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Marques de Casa Concha Pinot Noir 2016
Chile
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Morandé Pionero Reserva Pais 2015
Chile
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Viña Tipaume
Chile
Volum: 0.750 Pris: 349,90 Bestillingsutvalget
Pebre - hot salsa
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland olivenolje, eddik og vann i en bolle. Pisk det sammen med en visp. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og la det stå ca. 2 timer for å trekke smak.
Chilensk salsa som blir mye brukt til stekt kjøtt.
Mange oppskrifter med salsa finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Bengt Wilson
Beef Pebre
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del kjøttet i fire like store biffer. Legg kjøttet i en form eller plastpose.
Finhakk urtene og hvitløken, press over limesaft og bland sammen resten av ingrediensene til marinaden. Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i ca. 1 time i romtemperatur eller 3 timer i kjøleskap.
Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper og stek eller grill kjøttet 3-4 minutter på hver side.
Server med hjemmelaget pebre (chilensk hot salsa) og ris ved siden av.
Biffoppskrifter som får tennene til å løpe i vann
Tips: Husk å ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før du steker eller grilelr det slik at det har romtemperatur for da får du best resultat på biffen.
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
J. Christopher Dundee Hills Pinot Noir
USA
Volum: 0.750 Pris: 419,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Ch. Grange Cochard Morgon Vieilles Vignes 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 224,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
LZ Rioja 2019
Spania
Volum: 0.750 Pris: 182,00 Bestillingsutvalget -
80 Poeng
Sunrise Cabernet Sauvignon 2020
Chile
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Garage Project Pernicious Weed
New Zealand
Volum: 0.650 Pris: 99,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir 2016
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Morandé Vigno 2013
Chile
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Edge Brewing Hoptimista IPA
Spania
Volum: 0.330 Pris: 53,80 Bestillingsutvalget

