Dagens rett for hele julen 2005

Her får du fiks ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte retter i julehøytiden.

Hele menyen finner du her, så det er bare å velge ut dine favoritter. Skulle du ønske deg flere retter å velge blant, så kan du selvsagt lete i vår store julemeny eller i seksjonen for Dagens rett .  Eller hva med å søke i Apéritifs kokebok ( enkelt søk  eller avansert søk ). God Jul!

Dagens rett - torsdag
Dampet kveite med lime- og kaperssaus
Det frister kanskje med et lekkert fiskemåltid? Vi tar frem et av våre edleste fiskeslag og frisker opp med lime i retten og en deilig østerriksk eller italiensk hvitvin i glasset.

Dagens rett - lille julaften
Risgrøt
Risgrøt like før jul er en sterk tradisjon for mange mennesker her oppe i det høye nord. Ofte serveres denne på lille julaften, men søndag er kanskje en mer naturlig dag å samle hele storfamilien til en trivelig førjulskos. Valget er ditt!

Dagens rett - julaften
Ribbbe
I dag er det ribbe som står på menyen for de fleste av oss. Vi regner med at du allerede har bestemt deg for hva du skal servere, men dersom det er akkurat ribbe som skal på bordet finner du fremgangsmåten hos oss - på video. God Jul!

Dagens rett - 1. juledag
Kalkun
Kalkun er vårt forslag til første juledagsmeny. Her får du ved selvsyn tips til hvordan kalkunen kanskje kan tilberedes hjemme hos deg selv. Dessert hører selvsagt med. I dag synes vi det er tiramisu som passer som avslutning på et hyggelig måltid.

Dagens rett - 2. juledag
Juletapas
Juletapas kan meget vel være akkurat det som skal til for at julens måltider skal bli noe mer spennende enn den tradisjonelle julematen. I dag får du derfor tips til en rekke mindre retter som også kan deles med nære venner og familie.

Dagens rett - tirsdag
Urtestekt Carpaccio
Noen er tilbake til hverdagen, mens andre har tatt seg langfri. Dagens oppskrift passer for begge kategorier. Vinforslaget er også av den friske deilige sorten, og kommer fra Italia.

Dagens rett - onsdag
Ribbebab
Dersom du har inntatt årets ribbemiddag er dagens middagstips ypperlig julemat. Denne retten var også én av finalistene i fjorårets julematkonkurranse. Ribbe kan lages på mange vis.

Dagens rett - torsdag
Kryddergravet røye med avocadosaus
Vi benytter mellomjula til å servere en deilig og smakfull fiskerett av gravet røye. Passer det ikke å lage en slik rett akkurat i dag kan du selvsagt legge den inn senere i julas middagsprogram.

Dagens rett - fredag
Reinsdyrmedaljong
Reinsdyr står på menyen denne mellomjulsfredagen. Med en smakfull ytrefilet hører selvsagt gode viner til. Våre to valg i rødvinskategorien tipper vi får deg til å nyte måltidet lenge.

Dagens rett - nyttårsaften
Apéritifs nyttårsmeny 2005
Vi avslutter dette året som seg hør og bør med en lekker festmeny. Om du ønsker å kjøre hele løpet ut eller bare plukke ut noen få av disse lekre rettene er helt opp til deg selv. Uansett blir det fest! Godt nytt år!
 
En rekke vinforslag følger med i menyen, men ytterligere gode tips til aperitiff og drikke ved midnatt den 31. finner du i vår store julemeny . Godt nytt år!

Dagens rett - 1. nyttårsdag
Fransk Quiche med ost og kalkun
Franskmennene kan dette med å lage god quiche. Vi er likevel ikke snauere enn at vi regner med at du tar utfordringen og gjør et hederlig forsøk på dagens rett. Imidlertid skjærer vi ut og anbefaler flytende italiensk som følgesvenn.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen