Stek er selveste søndagsmiddagen
Lammestek med paprika og aubergine
Fremgangsmåte
Bland sammen smør, sennep og oregano. Bruk en liten spiss kniv og lag små snitt i steken rundt det hele.
Gni smørblandingen rundt hele steken og inn i snittene.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken (ikke mot bein) og legg den over i en stor ildfast form. Du skal ha plass til grønnsakene også etterhvert.
Stek på 125 grader i ca. 1 time. Rens paprika, aubergine og squash og del i store terninger. Ta ut lammesteke og legg i grønnsakene i den ildfaste formen.
Drypp olivenolje over, og stek videre i ca 1 time eller til steketermometeret viser 65 grader for rosa.
La steken hvile i minst 20 minutter før den skjæres opp.
Server med nykokte poteter og sjysaus som du lager av kraften fra kjøttet og grønnsakene.
Tips: Husk at kjernetemperaturen stiger med ca 5 grader etterhvert som steken får hvile. Ved å la steken hvile setter kjøttkraften seg bedre og du får en perfekt saftig stek.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG
Oksestek med rødvinssaus
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Kalvestek fra Sardinia - Vitello alla Sarda
Fremgangsmåte
- Vend kalvesteken i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Finhakk hvitløk, gulrøtter, purreløk og persille.
- Varm olivenolje i en jerngryte og brun kalvesteken rundt det hele. Tilsett de hakkede grønnsakene, persille og hvitløk. Hell over hvitvin og ca. 6 dl vann.
- Tips:
Du kan legge de skrelte potetene oppi gryta. - Stikk et steketermometer i steken og sett gryta inn i ovnen på 175 grader. Når steketermometeret viser 62 grader er steken ferdig. Ta den opp av gryta og la den hvile i 15 minutter. Ta opp potetene og hold dem varme.
-
Saus:
Sil av kraften og kok opp. Reduser/kok mer inn for ekstra smakskraft. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Finhakket salvie og kapers røres inn i sausen like før servering. - Skyll spinaten under rennende kaldt vann. La dryppe av. Fres soppen skåret i skiver i smør og tilsett spinaten. Smak til med salt og pepper.
Server kalvestek skåret i tynne skiver med spinat/soppblandingen samt kokte poteter.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Reinsdyr surstek med sennepskremet rosenkål
Fremgangsmåte
- Steken:
Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet i ca. en uke. Snu kjøttet hver dag. - Skyll og tørk steken. Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.
- Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad, og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 65 grader.
- Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens du lager sausen.
Sausen:
- Bruk sjyen fra steken. Rør melet ut i rømme og visp jevningen inn i sjyen.
- La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Sennepskremet rosenkål:
Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter. Mens rosenkålen koker, steker du løken i panne med smør. - Hell på fløte når løken er blank og myk. La dette koke i ca 10 minutter.
- Smak til med sennep, salt og pepper. Vend til slutt inn rosenkålen.
Server reinsdyrsteken i skiver med sennepskremet rosenkål, sausen, kokte poteter og rørte tyttebær.
Tips:
Denne retten trenger noen dagers planlegging siden kjøttet skal ligge i surmelk i hele syv dager. Resultatet blir en smakfull middag som kan gi gjestene dine et søndagssalig blikk. Gammel, ekte og rotnorsk oppskrift.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG