Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Eggende meny

Gratulerer med dagen - i dag feires Verdens eggdag i 55 land over hele verden, og vi har satt opp en deilig treretters meny for deg.
Redaksjonen
09 Oktober 2009 - 01:00

Den andre fredagen i oktober feires Verdens eggdag, og vi er heldige her i Norge som har en så god kvalitet på eggene våre slik at det er helt trygt å spise dem, selv i rå tilstand.
 
Hver eneste dag kjøper vi nordmenn 2,3 millioner egg, og den gamle myten om at egg er farlig for kolestrolnivået er heldigvis knust.
 
Pass på å nyte av denne flotte råvaren, og i anledning dagen gir vi i Apéritif deg i dag tre flotte oppskrifter basert på egg, selvsagt med drikkeforslag til.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Bløt eggerøre med chorizopølse

original.jpg

Fremgangsmåte

Pisk egg og fløte sammen i en stålbolle (evt. annen bolle som tåler varme).
 
Kok opp vann i en kjele og ha bollen over kjelen med kokende vann, reduser varmen. Rør til eggerøren begynner å stivne. Ha i kaldt smør i biter.
 
Hvis du ikke bruker usaltet smør bør du smake til med salt etter du har hatt i smøret, ellers kan det lett bli for salt. Eggerøren skal være bløt.
 
Fyll eggerøren i eggskallet. Sett det i litt grovsalt på tallerkenen. Ha på en skive chorizopløse og pynt med friske urter.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Posjerte egg med hollandaisesaus og spinat

original.jpg

Fremgangsmåte

Kok opp vann og tilsett eddik og salt. Knekk eggene i en kopp. Rør om i vannet med tresleiv til det dannes en "syklon" i midten. Ha eggene i midten av "syklonen" og ta kjelen av platen. La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir.

Hollandaise:
Smelt smøret til sausen. Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft eller vineddik og litt salt. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann (vannbad) og spe forsiktig med det smeltede smøret. Spe i litt vann hvis sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper (evt kajennepepper).

Skyll spinaten godt. Surr den raskt i en stekepanne i litt smør. Vend rundt spinaten med en hvitløkbåt på en gaffel. Smak til med salt, pepper og evt. litt sukker.

Skjær speket kalkunfilet i strimler og rist dem raskt i pannen.
Fordel spinaten på brødskiver og legg på de posjerte eggene. Hell over sausen og pynt med bønnespirer og speket kalkunfilet.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kald sitronsufflé

original.jpg

Fremgangsmåte

Dette er en fromasj som ser ut som en sufflé. Den lages i en stor eller flere små ildfaste former. Klipp et stykke aluminiumsfolie som er 5 cm lengre enn omkretsen på formene. Brett folien dobbelt på langs. Fest den rundt formen med tape. Folien skal gå minst 3 cm over kanten på formen.
 
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, 5-6 minutter. Riv sitronskallet og press saften.
 
Skill eggene og pisk plommene med halvparten av melisen. Stivpisk hvitene med resten av melisen. Stivpisk kremfløten. Bland eggedosis, hviter og fløte.
 
Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp én og én plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen.
 
Hell smeten i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.
 
Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

iStock-1085444140.jpg
+
Klubbkokken serverer: Coq au vin

Kvinnedagen feires med rødvin i både gryte og glass

Til heder for Amerikas matmor og kanskje verdens første kjendiskokk, Julia Child, server vi den franske klassikeren coq au vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her