Pai med kantareller

Fremgangsmåte
- Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time.
- Kjevle deigen ut til en leiv som er litt større enn en 24 cm paiform.
- Ha deigen i den smurte paiformen og trykk den godt ut i kantene. Prikk paien med en gaffel slik at deigen ikke blåser seg opp ved forsteking.
- Ha bakepapir over paiskallet og fyll det med tørre erter (da holder paiskallet formen). Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.
- Sett ned temperaturen til 200 grader.
- Stek soppen gyllen i biter etter at den er sammenkokt (stekt i tørr panne til den safter seg, deretter videre til saften er kokt inn igjen).
- Stek løken også gyllen og legg de to ingrediensene i det ferdigstekte paiskallet.
- Pisk sammen egg, fløte, melk og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.
Tips: Får du noe igjen av paien er den deilig som niste eller i matpakken.
Mange flere lekre paier finner du her
Her er mange deilige retter med kantareller
Se alle våre gode retter med sopp
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Fremgangsmåte
- Vask potetene godt og kok de møre, sett til side mens du lager resten av retten.
- Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen og ha over i en kjele.
- Sett et steketermometer i filetene og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 grader. Ta ut filetene og pakk dem inn i aluminiumsfolie frem til de skal serveres.
- Del opp soppen og brun den over høy varme i litt olje i en panne. Ha i smøret mot slutten av steketiden sammen med krydderne. Kok ut stekepannen med resten av vannet til sausen, og ha over i sausekjelen.
- Saus:
- Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kraften i kjelen under omrøring. Kok opp og smak til med salt og pepper.
- Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG