Karrikremet blåskjellpanne

Blåskjell hører sommeren til og i dag serverer vi deg en ny måte å tilberede denne delikatessen på.
Redaksjonen
08 Juli 2008 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Blåskjell med kremet karrisaus - hot or not?

Blåskjell med kremet karrisaus - hot or not?

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en stor gryte og fres løk, hvitløk, tomater og karri til løken er myk. Det er stor forskjell på styrken på karri, enten du bruker pulver eller pasta, derfor må du smake deg frem. 
  2. Hot madras curry er sterk. Den finnes også i en rød utgave. Eller du kan bruke rød thai curry. Den er gjerne enda sterkere. 
  3. Start med den minste mengden som er oppgitt i oppskriften og rør om nødvendig inn mer i den ferdige sausen.
  4. Tilsett hvitvin/eplesider/eplemost og kok inn i 30 sekunder. Ha blåskjellene i en rist og sett denne oppi kjelen. Du kan selvsagt ha blåskjellene rett oppi gryta. Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 4-5 minutter.
  5. Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og hold dem varme. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  6. Rør fløte i kraften og kok den litt inn. Smak til med salt og pepper. For hlt jevn saus kan du kjøre den i blander eller med stavmikser. 
  7. Fordel skjellene i to store boller og server sausen ved siden av. Du kan også servere skjellene oppå sausen. 
  8. Dryss hakket persille/koriander over.

Tips:
Server med landbrød eller baguette til.

NB. Dyrkede blåskjell som selges i nett er såkalt gryteferdige. Likevel er det lurt å gå over dem, fjerne rester av byssustråder (skjegg) og kaste knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når de knakkes mot benken. Husk å skylle godt i kaldt vann. 

Se flere gode oppskrifter med blåskjell her 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
Dagens rett

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret

For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her