Kveite i det grønne

Fremgangsmåte
Skjær fisken i 4 jevnstore stykker. Dryss dem med salt og pepper og legg dem i en dyp stekepanne.
Hell på olje så fisken dekkes. Varm det hele til 70 grader (bruk steketermometer) og la fisken trekke i ca. 5 min (ta pannen av varmen).
Rens og stek aspargesene i olje og smør i ca. 2 min. Smak til med salt og pepper.
Kok ertene i ganske lite vann med en skje smør, salt og pepper, i ca. 2 min.
Visp inn kaldt smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da blir den tynn.
Rør til slutt inn fløte, smak til med salt og pepper og rør inn gressløk.
Legg asparges og erter på tallerkener med fisken over. Hell saus rundt og legg på en topp karse eller andre spirer (gjerne ertespirer) som er vendt i god olje.
Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, festfisken fremfor noen. Det mest vanlig er nok å kjøpe den i skiver, men det er ikke noe problem også å skaffe filet.
Her har du oppskrifter på feststemte kveiteoppskrirfter
Flere deilige retter med kveite
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
85 POENG
-
88 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
91 POENG