Når du først har begynt å leke deg med fennikel på kjøkkenet, blir du hekta

Oppskrifter med fennikel

(wmaster890)

Oppskrifter med sjømat og fennikel

 

 

 

 

Engelsk fiskesuppe med fennikel

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
2 ss
4 stk
100 g

Fremgangsmåte

Skjær fennikel og purre i tynne ringer. Surr grønnsakene i smør et par minutter. Hell over kraft og laurbærblad og la det hele småkoke ca 10 minutter. Ta opp laurbærbladet. Skjær poteter i terninger og tilsett disse sammen med fløten.

Kok noen minutter og smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i biter og la den trekke i suppen til den er ferdig kokt. Ha rekene i suppen og server den straks.

Pynt med hakket fennikeltopper. 

Her finner du mange andre oppskrifter på fiskesupper

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Cannelloni med krabbe og syltet fennikel

Fremgangsmåte

Kok pastaplatene i lettsaltet vann med litt olivenolje og avkjøl dem i isvann.

Ta pastaplatene opp av vannet og tørk av noe av vannet. Legg dem på oljet bakepapir.

Fres spinat, løk og hvitløk lett sammen i olje til spinaten faller sammen.

Bland inn krabbekjøttet, parmesan og cottage cheese. Smak til med salt og pepper.

Fordel krabbefyllet på pastaplatene og rull dem sammen til et fint rør.

Legg cannelloniene på smurt bakepapir og dekk dem med folie. Varm dem ved 120 grader i ca 5 min like før servering.

Sitrussyltet fennikel og sitrusjy:
Fres fennikelen lett i olje og smør. Rør inn sukkeret og press over appelsinsaft og sitronsaft.

La det koke inn til det begynner å tykne. Smak til med salt, pepper og persille.

Fordel fennikelen på toppen av cannelloniene og drypp sjyen rundt. Server nybakt brød og en blandet salat ved siden av.

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Her finner du mange andre oppskrifter på fiskesupper

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Bakt breiflabb med grillet paprika, syltet fennikel, bakt tomat, beurre blanc, dillolje

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

Beurre blanc:
Syltet fennikel:
1.5 dl
2.5 dl
Dillolje:
0.25 ts
1 pakke(r)

Fremgangsmåte

Syltet fennikel:

Kok opp eddik, sukker og vann med fennikelfrø og korianderfrø. Avkjøl. Skjær fennikel på mandoline eller med ostehøvel. Ha fennikelen i laken og stå over natten i kjøleskapet. Den holder fint i 1 uke. Til denne rette trenger du halvparten.

Dillolje:

Ha olje, salt og dill i en blender og kjør til pure.Ha i en kjele og varm opp. La trekke i 10-15 minutter. Sil over i et glass med lokk (men avkjøl før du skrur på lokket). Til denne retten trenger du ca 1 dl dillolje.

Slik lager du retten:

Krydre fileten med salt og pepper og bakes så i ovnen på 75 grader til den har en kjernetemperatur på 45 grader. La hvile i 5-10 minutter.

Del paprikaen i to og bak i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Skrell av skinnet og krydre med salt, pepper og litt limejuice. Del tomatene i to og strø over salt og sukker. Stekes i ovnen på 100 grader i 20 minutter.

Varm opp den syltede fennikelen.

Kok finhakket løk og hvitvin til nesten all vinen er borte. Tilsett en halv dl fløte, kok opp og pisk inn 2/3 deler av smøret. Smak til med limesaft og salt. Pynt med dill og noen dråper grønn dillolje.

Her er det mange flere oppskrifter med breiflabb

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Melkeposjert skrei med sprøstekt spekeskinke og kremet fennikel

Fremgangsmåte

Skrei:
Dryss fiskefiletene med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 min. før saltet skylles av. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir.
 

Sprøstek spekeskinkeskivene i en tørr panne og hakk dem i biter. Du kan også spare på litt større flak til servering.

Varm opp melk og hvitløk i en gryte til 70 grader. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5-10 min eller til fisken har en kjernetemperatur på 55-60 grader. Ta fiskestykkene forsiktig ut med en hullsleiv og la dem renne litt av seg.

Kremet fennikel:
Fres grønnsaken i smør i en gryte. Tilsett vin og kok til den er fordampet og grønnsakene er myke, ca. 5 min. Ha i fløten og la det småkoke til fløten har tyknet, ca. 10 min.
 
Servering:
Server den melkeposjerte skreien med kremet fennikel og et dryss sprø spekeskinke.
 
Tips:
Posjert i melk blir skreien enda hvitere og fastere i fisken. Den milde og gode smaken kommer dermed mer fram.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen