Rakefisk på tradisjonelt vis
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Beregn 150-250 g rakefisk pr person avhengig av hvor storspiste gjestene er, og om det er dagens hovedmåltid eller bare kveldsnacks.
Den beste rakefisken selges i fiskedisken direkte fra spannet med hode. Den må derfor vaskes, renses og fileteres (det kan du kanskje få butikkpersonalet til å gjøre?) og til slutt skjæres i pene skiver.
Kok 250 g ringerikspoteter med skallet på pr person - og server dem slik også!
Skjær rødløk i syltynne skiver som du legger i iskaldt vann, gjerne med isbiter i. La skivene ligge til like før servering, hell av vannet og tørk med kjøkkenpapir. Slik blir løken sprø og mildere i smaken.
Pisk inn noen dråper sitronsaft og smak til med salt og pepper i rømmen, enten du velger lettrømme eller seterrømme.
Hent frem dine hjemmesyltete rødbeter, eller kjøp dem i butikken. Arranger rakefiskskivene i midten av serveringsfatet med rødløk og poteter rundt. Rømme og rødbeter i separate skåler.
Server med godt "hjemmebakt" flatbrød og gjerne også lefse.
Flere deilig oppskrifter med rakefisk
Slik lager du et skikkelig rakefisklag
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif
Foto: Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Billecart-Salmon Grand Cru Blanc de Blancs Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 736,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Gilde Oplandske Rakefisk Aquavit
Norge
Volum: 0.700 Pris: 444,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Nøgne Ø Saison
Norge
Volum: 0.500 Pris: 54,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Gammel Opland
Norge
Volum: 0.700 Pris: 449,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Ringnes Extra Gold
Norge
Volum: 0.330 Pris: 36,70 Basisutvalget -
86 Poeng
Rolet Crémant du Jura Brut 2014
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 225,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Tripoz Crémant de Bourgogne Nature Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget
Rakfiskmousse
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Flere gode oppskrifter med rakfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Wangensten
Foto: Stockxpert
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Boon Mariage Parfait Geuze 2016
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 69,50 Basisutvalget -
88 Poeng
Molitor Zeltinger Riesling Trocken 2013
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Basisutvalg, kategori 3 -
87 Poeng
Ringnes Extra Gold
Norge
Volum: 0.330 Pris: 36,70 Basisutvalget -
90 Poeng
Lindheim Cider Spontan
Norge
Volum: 0.380 Pris: 115,00 Bestillingsutvalget

