Bransje - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 September 2015 - 10:39

    De lager øl som også vinelskeren liker

    Det er ikke bare vinen fra Jura som får folk til å be om mer. Også ølet som lages i de fransk-sveitsiske fjellene er i en klasse for seg. Og først og fremst ølet Jérôme Rebetez lager.
    14. september 2015
  • 13 September 2015 - 15:00

    Håvard ble Årets Young Sommelier

    Snart 30 år gamle Håvard Barsten fra Bølgen & Moi Tjuvholmen (th) løste oppgavene i Årets Young Sommelier aller best.
    13. september 2015
  • 12 September 2015 - 16:30

    Ringnes Polaris Røykbokk er Årets Øl

    Ringnes fikk full pott i Åerts Øl med sitt nyeste tilskudd i sin småbatchserie Polaris.
    12. september 2015
  • 09 September 2015 - 13:45

    Champagne til knallpris

    Det er sjelden å få så vellagret champagnesmak til litt over 300 kroner.
    09. september 2015
  • 09 September 2015 - 10:00

    Derfor er de tørreste champagnene best

    Når champagne skal brukes gjennom måltidet, er det viktig at den har så lav sukkertilsetting, eller dosage, som mulig. Men du må tenke nøye gjennom hva du skal servere til den knusktørre champagnen.
    09. september 2015
  • 06 September 2015 - 13:20

    -Derfor avlyser vi NM

    Apéritif velger å avlyse årets NM i østersåpning grunnet usportslig spill av bransjeaktører.
    06. september 2015
  • 04 September 2015 - 09:24

    Sjekk ut basisnyhetene her

    Noen knallgode øl, supre topprieslinger og noen snacksy rødviner. Deriblant en etterlengtet gresk rødvin. Slett ikke verst tilsig i basishyllene, med andre ord.
    04. september 2015
  • 04 September 2015 - 00:41

    Heidi vant Ruinarts nordiske konkurranse

    Heidi Iren Hansen ble best av i alt 13 vinkelnere fra hele Norden.
    04. september 2015
  • 03 September 2015 - 01:00

    Nytt lavterskeltilbud for å øke vinkunnskapen

    Norsk Sommelier Utdannelse utvider porteføljen med et grunnkurs om vin for servitører.
    03. september 2015
  • 02 September 2015 - 13:45

    Nærmere Burgund kommer du ikke

    I hvert fall ikke når du er i Italia og druen er en helt annen. Disse to Soave-klassikerne smaker helt fantastisk i siste årgang.
    02. september 2015
  • 02 September 2015 - 10:31

    Her lages verdens beste ost

    Inne i en fjord, i ei lita bygd på Nordmøre, ligger Tingvollost. Her produseres noen av verdens beste oster, som har flere enn 40 utmerkelser fra prestisjetunge konkurranser i både inn- og utland.
    02. september 2015
  • 02 September 2015 - 00:57

    Smak 100 toppviner fra Italia

    Bli med på en unik vinopplevelse. Opplev utvalgte viner fra noen av Italias beste vinprodusenter gjennom denne enestående smakingen.
    02. september 2015
  • 01 September 2015 - 13:45

    Mer klassisk Chianti kan det ikke bli

    Denne vinen er silkemyk og forførende og et virkelig røverkjøp.
    01. september 2015
  • 31 August 2015 - 09:40

    Oslo-restauranter hjelper asylsøkere

    Flyktningkrisen på Politiets Utlendingsenhet på Tøyen blir litt mindre brutal takket være en kollektiv innsats fra Oslos restauranter.
    31. august 2015
  • 29 August 2015 - 01:00

    Fant Hitlers hemmelige vinkjeller

    Selv om Hitler var streng avholdsmann, han hadde en solid samling av vin, brennevin og andre godsaker. Da hans hemmelige kjeller nylig ble funnet var den tom..
    29. august 2015
  • 26 August 2015 - 13:36

    Verdens beste kokk til Mosjøen

    Mosjøen Videregående Skole har invitert kremen av Nordens kokker, deriblant Rene Redzepi, til seminar om arktiske råvarer.
    26. august 2015
  • 26 August 2015 - 10:15

    Neste Bocuse d’Or-vinner er en av disse dyktige karene?

    Seks av Norges beste kokker skal slåss om å representere Norge i Bocuse d’Or 2017.
    26. august 2015
  • 25 August 2015 - 13:45

    Vinambisjoner? Lær av en som er godt i gang

    Greske Nikolas Giannopoulos har som mål å bli en av verdens 10 beste sommelierer og det fra en vinmessig utpost som er verre stilt enn Norge. Enten du bærer på en lignende drøm eller ei, kan du ha glede av hans tips til hvordan bli bedre.
    25. august 2015
  • 25 August 2015 - 11:00

    Her er årets beste nye øl

    Juryen har smakt seg fram til 25 øl som skal slåss om den gjeve tittelen Årets Øl 2015.
    25. august 2015
  • 23 August 2015 - 09:45

    Alle deltakere får lærerik opplevelse i premie

    Meld deg på semifinalen i Young Sommelier og som premie får du en spennende og lærerik omvisning på Arcus' anlegg på Gjelleråsen.
    23. august 2015
  • 19 August 2015 - 13:45

    Klar for en ny chablisfavoritt?

    Chablis blir stadig grønnere og det gir ekstra god smak til vinene. Bare prøv disse nykommerne.
    19. august 2015
  • 19 August 2015 - 12:34

    Du kan vinne tur til Irland og til Champagne

    Den som går av med seieren i NM i østersåpning 13. september kan pakke kofferten to ganger.
    19. august 2015
  • 17 August 2015 - 14:07

    Smak av 100 år gammel Krug på auksjon

    Den som får tilslaget den 25. september, må være beredt på å legge et stort beløp på bordet og det bare for å smake denne vinen.
    17. august 2015
  • 16 August 2015 - 14:38

    Vinframstilling uten vann en realitet

    En metode som utelater både vann og oksygen fra vinframstillingsprosessen er underveis.
    16. august 2015
  • 14 August 2015 - 01:32

    Hva kan du om norske drikkevarer?

    Det er temaet i Young Sommelier 2015. Alle under 30 år kan teste sine kunnskaper den 7. september. Meld deg på til semifinalen.
    14. august 2015