Hovedområdet for blanc de blancs-champagne har alltid vært Côte des Blancs, men det skapes i økende grad spennende chardonnaydominerte champagner i andre deler av Champagne-regionen.
Bordeauxregionen opplever en krise som aldri før i historien. Men det er ikke bare dårlige nyheter siden det tvinger fram et fokus på en vinstil som skal drikkes, mer enn å spekuleres i.
Jula er full av øyeblikk, og disse øyeblikkene er fulle av mat og hygge. Denne kombinasjonen bidrar til høy hyggefaktor for alle involverte. Til og med de mest hardbarka vinnerdene blir myke av brachetto d`Acqui og rømmegrøt.
At disse vinene har noe med jul å gjøre, er selvsagt bare min fantasi, og at jeg ikke liker julepyntede viner. Det er innholdet som betyr noe, og dette er i en egen liga.
Ikke nok med det, den finnes også i en litt yngre magnum som også er blant de aller beste kjøpene i dette formatet – og i hvert fall når vi snakker om Bordeaux.
Delamain Pale & Dry ble laget første gang i 1920. De neste 100 årene forble den uforandret. Inntil jubileet som innebar en forholdsvis drastisk endring for et tradisjonsbunden cognachus som Delamain. For ut av det kom en ny måte å tenke cognac på.
Hos Vallein Tercinier praktiseres cognachåndverket på sitt beste, og ut av det kommer en lang rekke med ultratørre superkompleks cognacer som også maltwhiskyelskere vet å sette pris på.
Rachel Carrie har en av whiskybransjens mest veltrente neser. Bare på BenRiach har hun 25.000 fat med forskjellige whiskytyper å leke med. Da er det greit å ha kapasitet til å vurdere 100 fatprøver om dagen.