Stekt skrei med posjert egg og pancetta
                Fremgangsmåte
- Dekk skreifileten med grovt salt og la den ligge i 20 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
 - Skjær fileten i jevne porsjonsstykker. Brun stykkene i smør over middels høy varme i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er pent brunt og sprøtt.
 - Legg dem over i ildfast form og etterstek dem i ovn ved 180 grader i ca. 15 minutter.
 - Stek pancettaskivene over middels varme i stekepannen så de blir sprø. La dem renne av på tørkepapir.
 - Kok opp vann til eggene, tilsett 1 ss eddik pr. liter vann. Knekk ett og ett egg i en øse eller liten kopp og la det gli forsiktig ned i vannet, som ikke må boblekoke.
 - Samle eggehviten om plommen med en skje og la egget trekke i ca, 5 minutter, til hviten er stiv, men plommen fortsatt løs. Ta eggene forsiktig opp med hulløse.
 - Legg opp fisken på varme tallerkener med egg og pancetta. Hell smør fra stekepannen rundt.
 - Skjær et snitt i egget i det retten settes på bordet, slik at plommen renner ned over fisken. Kvern litt pepper over og server brød eller kokte poteter til.
 
Tips: Pancetta er italiensk bacon, men her kan du selvsagt også bruke tørrsaltet norsk bacon av god kvalitet.
Deilige oppskrifter med torsk og skrei
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    Frankrike
                                Volum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    Frankrike
                                Volum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG 
Skrei med pesto og grønn asparges
                Fremgangsmåte
- Skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss over salt og la ligge 15 minutter.
 - Kok opp ca ½ l vann tilsatt 3 ss salt.
 - Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.
 - Pesto:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus. - 
Saus:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl. vaniljesaus. - Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett gressløk og paprika.
 - Kok aspargesen i rikelig godt saltet vann i maks 2 minutter.
 
Skreien serveres med pesto, kokte poteter og aspargesen.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    86 POENG
 - 
                    
                    85 POENG
 - 
                    
                    80 POENG