Apéritifs store påskemeny 2006

Også i år gir Apéritif deg den komplette guiden for påsken. Her finner du både mat og åndelig føde for så vel store som små. God påske til dere alle fra oss i Apéritif!

I Apéritifs store påskemeny finner du gode tips for både bypåske og late dager i solveggen på fjellet. Nedenfor finner du en rekke oppskrifter på middager og desserter som du og dine kjære kan hygge dere med i høytiden.
 
Har du en hyttetur i tankene, kan flere av rettene forberedes hjemme før du reiser. For flytende føde har vi selvsagt tenkt på at du skal gå langt og kanskje lengre enn langt, og da er vinboksen et naturlig følge.

Benytt følgende lenker for å gå rett til de enkelte temaer:
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="1-forberedelser"> Påskeforberedelser og -aktiviteter
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="2-gourmetkokk"> Gourmetkokk eller lykkelig amatør - mat for alle!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="3-drikke"> Påskens deiligste drikke
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="4-bartender"> Hey Mr Bartender!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="5-dagensrett"> Dagens rett for hele påsken
 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig God Påske!
 

Påskeforberedelser og -aktiviteter
Påsken er for mange en tid der tradisjoner spiller en viktig rolle - mange egg blir i disse dager tømt og dekorert i alle regnbuens farger, og påskeforberedelsene er i gang i de mange hjem med kaker og sjokolade. Gode tips, vårens søteste utstilling og litt juks og fanteri er hva vi kan friste med i disse artiklene:

Gourmetkokk eller lykkelig amatør - mat for alle!
Lam, egg, appelsiner og sjokolade er kanskje de ingrediensene vi mest forbinder med påske, og vi er vel ikke dårligere enn at vi gir deg et helt knippe med forskjellige retter til inspirasjon og glede! Selvfølgelig har vi også anbefalinger til noe godt i glasset for disse deilige rettene. Her finner du oppskrifter fra hjemlige trakter og spennende internasjonale retter:

 

Påskens deiligste drikke
Tiden vi går inn i er høyt skattet av mange - en velfortjent hvile med familie og kjære. Påsken handler om å kose seg og vi har de beste forslagende til hva du kan ha i glasset, enten det er rødt, hvitt eller skummende. Nedenfor vil du finne gode forslag for alle. La også de små komme til og lag spennende nye varme drikker sammen:

 

Hey Mr Bartender!
Vi er vel mange som har blitt mektig imponert over bartendernes evne til å trylle frem den ene imponerende drinken etter den andre. After-ski kongen, eller dronningen, kan bli deg - inspirasjonen til så vel varme som kalde drinker finner du her. Dersom du er en av dem som slapper av i en nesten folketom by kan du nyte et utvalg av våre mest spennende drinker i vårsolens varme glans:

Dagens rett for hele påsken
Her får du servert Apéritifs utvalgte retter for påsken 2006. Enklere for deg å forberede dine innkjøp og samtidig gjøre noen enkle valg for hva du ønsker å servere de enkelte dager og ikke minst gjøre det nødvendige polbesøket på en raskest mulig måte.

Dagens rett - fredag
07. april 2006
Vi kommer alltid tilbake til det magre svinekjøttet. Smaken formelig eksploderer i wokretter, og med en passende rød- eller hvitvin er lykken gjort en sen fredagskveld.
 

Dagens rett - lørdag
08. april 2006

En allerede deilig suppe kan med garantert suksess krydres med sjøens delikatesser. Reker er vårt forslag for dagens rett. Da passer det også med hvitvin.

Dagens rett - palmesøndag
09. april 2006

En smaksrik og mettende søndagsrett som også er svært enkel å tilberede, og meget vellykket med den matchende portugisiske vinen.

Dagens rett - mandag
10. april 2006

Noe stort enklere og raskere å tilberede enn en eggepanne finnes knapt. Smaksmessig er det også et fullgodt måltid, kanskje også med en tørr sherry til?

Dagens rett - tirsdag
11. april 2006

Steinbit er utseendemessig en stygg fisk, og det er pent sagt. I smaken derimot tar den igjen så det monner. Drikkefølget holder heller ikke dårligere standard, og det er Tyskland som varter opp med en godbit av en vin.

Dagens rett - askeonsdag
12. april 2006

Vi serverer en lekker kyllingrett nå som påskens fridager er kommet. I dag blir det ikke hvitvin som vår drikkeanbefaling, men derimot et smakfullt øl!

Dagens rett - skjærtorsdag
13. april 2006

En skikkelig gryterett er hva vi byr på påskens skjærtorsdag. Gryteretter er både godt og varmende, og gradestokken hopper vel litt opp og ned i løpet av påsken.

Dagens rett - langfredag
14. april 2006

Reinsdyr står på menyen denne langfredagen. Med en smakfull ytrefilet hører selvsagt gode viner til. Våre to valg i rødvinskategorien tipper vi får deg til å nyte måltidet lenge.

Dagens rett - påskeaften
15. april 2006

Ingen påske uten skikkelig lammestek. Og selvsagt er det på selveste påskeaften de aller fleste av oss nyter et godt lammemåltid. Spansk rødvin er et sikkert kort til slike retter.

Dagens rett - 1. påskedag
16. april 2006

Dagens fiskerett kommer i form av en burger. En liten, rask og velsmakende matbit som du med den største enkelhet setter i sammen når du kommer tilbake etter en lang skitur. Legg hvitvinen på kjøl før du setter i gang, så er den klar når maten kommer på bordet.

Dagens rett - 2. påskedag
17. april 2006

Finn på noe nytt med den maten du vanligvis spiser, eksempelvis pålegget på brødskiva. Hva med å gjøre som i dagens middagsforslag, der vi benytter skinkeskivene som en form for wrap? Smakfullt og genialt enkelt.

Relevante seksjoner hos Apéritif
Apéritif - Kokebok - Desserter, is og kaker
Apéritif - Kokebok - Kylling og fjærkre
Apéritif - Kokebok - Kjøtt - Lam og kje
Apéritif - Pollisten
Apéritif - Kokebok
Apéritif - Bartender
Apéritif - Dagens rett
Apéritif - Gratis nyhetsbrev

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen