Når du først har begynt å leke deg med fennikel på kjøkkenet, blir du hekta

Oppskrifter med fennikel

(wmaster890)

Varme vegetarretter med fennikel

 

Tapenadegratinert fennikel eller blomkål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

60 g
kapers
1.5 ss

Fremgangsmåte

Del fenniklene i fire båter og kok i ca 5-6 minutter til møre. Hvis du bruker blomkål deler du dem opp i buketter og koker dem i 2 minutter. 

Tapenade:
Legg kapers i vann i 10 minutter. Kjør alt til jevn røre. Bland i friskrevet parmesan.

Fordel fennikel eller blomkål i en form. Drypp tapenaden over. 

Gratiner 10-15 min. ved 200 grader.

Tips:
Du kan godt lage tapenade med grønne oliven. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: PamelaJoeMcFarlane

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Fennikel latkes med rømmedip

Fremgangsmåte

Riv fennikel, potet og løk fint enten for hånd eller i en foodprocessor. Ha massen over i et dørslag kledd med et rent kjøkkenhåndkle og press så mye væske du klarer ut av massen. 

Ha i en bolle og bland inn mel og pisket egg vekselvis. Smake til med sitronskall og salt og pepper. 

Form flate kaker i hånden. Legg på et fat. 

Varm olje i en kjele til 170 grader og frityrstek latkes-ene 3-4 av gangen avhengig av kjelens kapasitet. Legg på kjøkkenpapir.  

Rømmedip:
Rør alle ingrediensene sammen og sett kaldt til servering. 

Server latkes med rømmedip og fennikelblader. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: TheCrimsonMonkey

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Grillet fennikel med pinjekjerner og appelsin

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 ts
salt
0.25 ts

Fremgangsmåte

Forvell de halve fenniklene i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Dette kan gjøres i god tid før grillingen. Tørk av og avkjøl.

Pensle de halve fenniklene med olje.

Grill fenniklene til de har fått fin grillriller. Bak dem videre på indirekte varme til de er møre og fine.

Serveres med pinjekjerner, fetaost, appelsinfileter og bakte tomater.

Dryss over finhakket kjørvel.

Grillet fennikel er nydelig som en egen grillrett eller som tilbehør, særlig til lam og fisk.

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Grillet fennikel med parmesanost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del fennikelene i to og kok de i lettsaltet vann i 5 minutter.

Tørk av og avkjøl. Smør fennikelen inn med olivenolje og høvle parmesan over snittflaten.

Grill fennikelen på indirekte varme (ikke rett over glørne) og med parmesanen opp, under lokk i 10 minutter. Den skal ha fine grillstriper under og osten skal være godt smeltet og gyllen.

Legg grønnsakene på grillen

Tips: Godt tilbehør til grillet mat og spesielt til lammeretter.

Grønnsaker er strålende grillmat

Se alle de gode grilltipsene her

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

 

Ovnsbakt fennikel med parmesan

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 stk

Fremgangsmåte

Del fennikelen epå langs i 4-6 båter, legg dem i en ovnspanne. Hakk sjalottløk og hvitløk og bland med timian og muskatnøtt. Fordel over.

Drypp olje over så revet parmesan og griljermel. Stek i ovn ved 175 grader i 30-40 minutter. Eller til fennikelene er myke og overflaten gyllen. 

Tips:
Ovnsbakt fennikel kan også lages uten parmesan. Retten kan spises som den er med brød til eller som tilbehør til dampet fisk.

Tips:
Hakk to ansjosfileter og bland sammen med løken og krydderet. Det gir ekstra god smak. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: bhofack2

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen