-En flott markedføring av hva Norge og ikke minst Nord-Norge kan by på, sier styreleder Geir Solheim i Arktisk Meny.
Europakonferansen i regi av HSMAI blir arrangert årlig og ble i år arrangert sammen med HSMAI Tysklands årskonferanse. HSMAI er reiselivets forum for kompetanseutvikling.
Organisasjonen har om lag 1300 medlemmer bare i Norge og har som formål å være et forum for faglig utvikling innen salg, markedsføring og ledelse. Den europeiske delen av organisasjonen ledes fra Norge av generalsekretær Ingunn Hofseth.

Etter snart to års drift består Arktisk Meny av et nettverk med over 40 entusiastiske serveringsbedrifter i Nord-Norge. Deltakerne har som mål å benytte tradisjonelle og nye matretter, basert på nordnorske råvarer og produkter, i serveringen og i markedsføringen av Nord-Norge som reisemål.
-Samtidig ønsker vi å markedsføre lokale råvarer, produkter og bedrifter i landsdelen. Formålet er å tilby gjestene matkultur og opplevelser i tillegg til utmerkede råvarer på menyen, sier Geir Solheim.
Et Arktisk Meny spisested kan du besøke fra Mosjøen i sør, via Svalbard i nord og til Kirkenes i øst. Alle kategorier spisesteder deltar. Utgangspunktet er en genuin interesse for økt bruk av nordnorske råvarer og retter på menyen.
Kilde og foto: Moe Media
Her følger noen oppskrifter med nord-norsk tilsnitt:
Du finner flere oppskrifter i Apéritifs Kokebok.