Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 24 Januar 2006 - 14:16

    Priorato - himmelen neste?

    Ingen andre spanske vinområder har opplevd en tilsvarende kometkarriere som Priorato.
    24. januar 2006
  • 24 Januar 2006 - 10:59

    Orden på smaken

    Kunnskapssultne Even Ramsvik er klar til å begi seg ut i den store verden med sans for gode smaker i bagasjen.
    24. januar 2006
  • 23 Januar 2006 - 16:25

    Vinterlig torsk

    Smaksrik torsk på en seng av linser med deilig rødvin, alt etter hva du har råd til, er en effektiv resept for vinterlige middagsbord. Sunt og velgjørende er det også.
    23. januar 2006
  • 18 Januar 2006 - 01:01

    Forfriskende til torsken

    Fra Nord-Portugal kommer en lekkerbisken av en hvitvin og en saftig og syrefrisk rødvin med et for tiden sjeldent moderat alkoholinnhold som begge er topp til torsken.
    18. januar 2006
  • 17 Januar 2006 - 14:19

    Mourvèdre grand cru

    Bandol er appellasjonen hvor mourvèdre har fått anledning til å briljere lengst.
    17. januar 2006
  • 11 Januar 2006 - 01:01

    Sjarmør fra Toscana

    Ukens vin har vært på markedet et par år men aldri har den gitt så mye vin for pengene som nå.
    11. januar 2006
  • 10 Januar 2006 - 15:52

    Mer enn lillebror

    Montsant lever fortsatt et litt anonymt liv i skyggen av sin store nabo, Priorato. Men siden vinene herfra har sin egen karakter, er berømmelsen nært forestående.
    10. januar 2006
  • 10 Januar 2006 - 13:50

    Skrukorkmisjonæren

    Michel Laroche er hellig overbevist om at skrukork er fremtiden for ikke bare egne viner men for enhver lagringsvin.
    10. januar 2006
  • 04 Januar 2006 - 01:01

    Anvendelig og rimelig portugiser

    Ukens vin har det mange leter etter i en vin, god smak som passer til mange anledninger og en svært gunstig pris.
    04. januar 2006
  • 28 Desember 2005 - 01:01

    Årets store fest

    På nyttårsaften sparer vi ikke på noe, bare på dråpene som skåler inn det nye året.
    28. desember 2005
  • 22 Desember 2005 - 15:26

    I siste liten

    Bøker er alltid en velkommen og samtidig fornuftig julegave, også for den mat- og vinteresserte. Her er et knippe av våre favoritter fra høstens bokskred.
    22. desember 2005
  • 21 Desember 2005 - 01:01

    Deilig er den julevin

    Ukens viner er som skapt for den norske julematen. Uansett hva du måtte foretrekke av julemat - passende drikke finner du her.
    21. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:10

    Nytt liv for nøttene

    Om du ikke bytter ut julaftens faste dessert, passer de 13 dessertene fra Provence inn når som helst ellers i jula.
    15. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:09

    Dette drikker du til julens frukter

    I Provence nytes de 13 dessertene helst med en lokal hetvin, kalt Carthagène, som lages av røde druer som får gjære en viss tid for så å tilsettes nøytral sprit for deretter å modnes i flere år i eikefat.
    15. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:08

    Julens 13 desserter

    Disse 13 dessertene fra Provence passer inn når som helst i jula.
    15. desember 2005
  • 14 Desember 2005 - 01:01

    O flytende jul

    De flytende julegavene er de beste enten den heldige mottaker velger å nyte dem nå eller legge dem i kjelleren.
    14. desember 2005
  • 12 Desember 2005 - 15:39

    Håndbrygget

    Haandbryggeriet i Drammen er det foreløpig siste tilskuddet av småskalabryggerier i Norge.
    12. desember 2005
  • 08 Desember 2005 - 13:50

    Dette drikker du til feit ribbe

    Både øl og akevitt er selskrevne til ribbe, men også vin kan nytes dersom man heller foretrekker dette.
    08. desember 2005
  • 07 Desember 2005 - 01:01

    Forsmak på jul

    Denne uken er det rimelige viner beregnet på førjulkosen som står på handlelisten.
    07. desember 2005
  • 06 Desember 2005 - 13:51

    Stor bredde

    Forno- og Negro-familien er typiske eksempler på de små familiedrevne vingårdene som dominerer det piemontesiske landskap som alle har sin egen vinstil.
    06. desember 2005
  • 05 Desember 2005 - 17:58

    Barolo Grand Cru

    Vinmarken Rionda har en spesiell status for barolo - og det er vel fortjent.
    05. desember 2005
  • 02 Desember 2005 - 14:28

    Ski & food

    Arne Berthelsen er godt i gang med å gjøre Skarsnuten og Hemsedal til et sted hvor ikke bare kroppen men også magen, øyet og sjelen får ny næring.
    02. desember 2005
  • 30 November 2005 - 11:37

    Sikker i sin smak

    Anders Isager gikk til topps i årets Santa Rita Cup med blant annet medbrakt Håkylling.
    30. november 2005
  • 30 November 2005 - 01:01

    Dropp boksen denne uken

    Burgund vil aldri være billig. Derfor vil alle røverkjøp være relative - som ukens viner. Men de koster likevel ikke mer enn én boks med vin.
    30. november 2005
  • 23 November 2005 - 01:01

    Billig vinpoesi

    Ukens vin er ikke bare billig men også god og sjarmerende både innvendig og utvendig.
    23. november 2005