Fyll piknikkurven med disse godsakene

Oppskrifter piknik

(petrenkod)

 

Pastasalat med urter

Fremgangsmåte

Lag dressingen først. Ha alle ingrediensene til dressingen i en matmølle eller hurtigmikser og kjør til alt er godt blandet.

Kok pastaen i rikelig med fosskokende vann i 8-10 minutter, eller til den er mør, men tyggefast. La den renne godt av.

Ha pastaen og resten av ingrediensene opp i en stor bole og bland alt forsiktig sammen. Hell dressingen over og vend salaten litt mer for å få blandet alt. Hell salaten i en serveringsbolle.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Lyst på en annen pastasalt så finner du de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: antoniotruzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Rødbetehummus

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 pakke(r)
2 ss
takini, seasamfrøpasta
1 ts

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 °C. Skrell rødbetene og kutt i terninger. Ha betene deretter i folie og bak i ca. 20 minutter til de er møre.

Hell vannet som kikertene ligger i et dl-mål og sett kaldt. Skrell kikertene mens rødbetene bakes. Kikerter uten skall gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men kikertene må ikke skrelles.

Ha skrelte kikerter, tahini, rødbeter, hvitløk, og halvparten av sitronsaften i en blender eller food processor. Mens maskinen rører, hell litt og litt kaldt kikert-vann i hummusen – dette gjør den ekstra luftig. Hummusen er ferdig mikset når den er blitt en jevn puré. Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.

Smør et sjenerøst lag rødbetehummus på godt brød og drypp over litt olje, sesamfrø og fersk persille på toppen.   

Tips:
Bak betene hele med skall, da bevares mer av næringsstoffene i prosessen. Bruk samme temperatur, men betene må da stå i minst 1 time, avhengig av størrelse. Ta av skallet før du kjører de i blenderen.

Tips:
Du kan skrelle kikertene ved å gni dem mot hverandre. Kikerter uten skall gir nemlig en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men det er ikke nødvendig.

Her finner du flere retter med hummus

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Nadin Martinuzzi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Ovnsbakt grønnkålomelett

Fremgangsmåte

Ha oljen i en stekepanne med avtagbart håndtak og la løk og hvitløk surre over middels varme til den blir blank, ca. 2 minutter.

Tilsett potetterninger og hakket grønnkål og la det surre videre i 5 minutter.

Pisk eggene lett og tilsett cottage cheese, salt og pepper.

Hell blandingen over grønnsakene og potetene i pannen. Rør rundt, slik at grønnsakene fordeler seg jevnt i pannen.

Sett pannen inn i ovnen og stek omeletten på 200°C til den har stivnet, ca. 15 minutter.

Bruk en stekepanne som du kan ta av håndtaket på - den skal nemlig inn i stekeovnen. Har du ikke en slik panne, kan du helle blandingen over i en ildfast form når egg- og cottage cheese-blandingen tilsettes.

Du kan også la pannen stå på svak varme på platen til eggemassen har stivnet. 

Server omeletten med godt, grovt brød.

Lyst på en annen vegetarrett skal du ta en titt her med godt over 200 å velge mellom

 Eller vil du prøve en annen omelett så finner du garantert en her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kotelettspyd med asiatisk potetsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

4 og en halv time

Ingredienser

0.5 dl
soya, japansk
1.5 ss
1 ts
0.5 ts
600 g
poteter, kokte
1 stk
1 pakke(r)
1 ss
0.5 ss
1.5 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Skjær ut beinet fra kotelettene og del dem i to.

Finhakk hvitløken, riv frisk ingefær og bland med soya, honning og olivenolje. Legg kjøttet i marinaden og la det ligge kaldt ca 4 timer. Tre en halv kotelett på et grillspyd, dryss over salt og pepper. Grilles i 3-4 minutter.

Kok potetene, avkjøl litt og del i skiver, tilsett purre, reddik og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og gressløk og bland sammen.

Bland sammen olivenolje, eddik, presset lime, salt, pepper og kajennepepper og bland i.

Mange deilige retter med koteletter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Chorizo- og fetafocaccia

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 40 minutter

Ingredienser

50 g
5 dl
2 ts
100 g

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i lunket vann. Tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har dobbel størrelse.

Smør en langpanne på ca 30-22 cm med litt olje. Hell nedi deigen og trykk den jevnt utover. Heves i 34-40 minutter.

Dryss over med chorizo og fetaost i biter, og tilslutt litt flaksalt.

Stek ved 225 grader midt i ovnen, ca 25 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl og del i firkanter.

Flere deilige brødoppskrifter finner du her

Internasjonale oppskrifter du får vann i munnen av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen