Dagens rett

Helstekt kylling med mascarpone

Denne søndagen lager vi en skikkelig koserett som hele familien vil elske i det vi helsteker kyllingen.

Hvorfor skal man bare bruke kyllingbrystet når du kan lage de deiligste retter av hele fuglen?
 
Denne søndagen har vi dessuten laget en italiensk vri på den deilige kyllingretten med mascarponeost.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Helstekt kylling med urter og mascarpone

Fremgangsmåte

Tørk kyllingen godt innvendig og utvendig og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper.

Fyll kyllingen med halvparten av sitronbåtene og løken. Legg også gjerne med noen kvister friske urter.

Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper.

Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel mascarponen jevnt under skinnet med fingrene.

Varm ovnen til 220 grader og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Ta den ut av ovnen og senk temperaturen til 180 grader.

Sett kyllingen tilbake i ovnen og stek den videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).

Her kan du se flere deilige kyllingoppskrifter

Poteter og jordskokker:
Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene.

Del poteter og jordskokker i to eller fire, avhengig av størrelsen. Del sitronen i skiver og grovhakk hvitløken.

Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje og salt og pepper godt i en bolle, og fordel så poteter og jordskokker rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.

Ta kyllingen ut av formen og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen.

Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen med tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene begynner å bli gylne.

Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede grønnsaker og en appelsin- og rødløksalat ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Smørdampete vårgrønnsaker

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 bunt
1 bunt
2 ss
2 ss

Fremgangsmåte

Skyll grønnsakene og skjær dem i passe store biter.
 
Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret.
 
Damp grønnsakene knapt møre. Krydre med salt og pepper og server.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Appelsin- og rødløksalat

Fremgangsmåte

Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver.
 
Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille.
 
Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
 
Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen