Honningsmurt skankstek av lam
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 125 grader. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet uten å treffe beinet.
Hell i vannet og stek den til kjernetemperaturen viser 70 grader for rosastekt.
Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup.
Tips:
Ta gjerne med litt av det gule skallet av appelsinen, for ekstra bitterhet.
Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 15 minutter på benken.
Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker , ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus . Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.
Her finner du flere deilige lammeretter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Ch. Musar 2013
Libanon
Volum: 0.750 Pris: 409,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Maredsous 10° Tripel
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 56,90 Basisutvalget -
85 Poeng
M. Chapoutier Côtes du Rhône 2019
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 175,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Musar Jeune 2018
Libanon
Volum: 0.750 Pris: 225,00 Basisutvalget -
85 Poeng
Amundsen Double Apocalypse
Norge
Volum: 0.330 Pris: 66,90 Bestillingsutvalget
Appelsin- og honningsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele. Ha i appelsinjuice og honning. Kok det ned til halv mengde.
Ha i sjy/kraft og la det koke opp. Sil sausen og pisk inn smøret.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: matpreat.no
Slik lager du grønnsaker med sting
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Matprat.no
Stekte potetbåter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen.
Pensle med olje, kryddderurter, salt og pepper. Stek i 20 minutter.
Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: margouillatphotos

