Honningsmurt skankstek av lam

En fantastisk rett med nesten alle påskens smaker står på menyen denne påskeaften. Fortsatt riktig god påske.

Norsk lam er en fantastisk råvare som vi godt kan spise mer av. Prøv denne deilige oppskriften.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Honningsmurt skankstek av lam

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

 
 
stk
2 dl
Krydderglasur til smøring av lammesteken:

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 grader. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet uten å treffe beinet.

Hell i vannet og stek den til kjernetemperaturen viser 70 grader for rosastekt.

Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup.

Tips: 
Ta gjerne med litt av det gule skallet av appelsinen, for ekstra bitterhet.

Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 15 minutter på benken.

Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker , ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus . Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.

Her finner du flere deilige lammeretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Appelsin- og honningsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ss
1 ss

Fremgangsmåte

Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele. Ha i appelsinjuice og honning. Kok det ned til halv mengde.

Ha i sjy/kraft og la det koke opp. Sil sausen og pisk inn smøret.

Dette er en variant av den sursøte sausen. Her møtes det syrlige fra appelsinen mot det søte fra honningen. Passer ypperlig til den karakteristiske smaken hos lam.
 
Tips: Lager du denne sausen i tilknyttning til Påskesmurt skankestek av lam kan du sløyfe honningen og heller bruke litt av kryddermarinaden.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønnsaker med sting

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

2 ss

Fremgangsmåte

Fres løk og aspargesbønner i smør og olje 2-3 minutter. Tilsett spinat og chili og fres videre i ett minutt.
 
Perfekt tilbehør til det meste av kjøtt og smaksrik fisk.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Stekte potetbåter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

10 stk
3 ss
2 ts

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen.

Pensle med olje, kryddderurter, salt og pepper. Stek i 20 minutter.

Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.

Her finner du mange deilige potetretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: margouillatphotos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen