Lett omelett

Omeletten er rask og lett å tilberede, den er mettende og svært lett å få i magen. Skulle en enslig omelett bli i snaueste laget, kan en raus eggepanne være tingen. Med store muligheter til variasjon får du her hele 12 gode oppskrifter på lette omelettmid
Redaksjonen
02 Februar 2004 - 11:58

I år er det 25 år siden amerikaneren Howard Helmer satte sin fantastiske omelettrekord. 14. juli 1978 greide han å steke hele 217 omeletter på 30 minutter. Og det tilsvarer ifølge dem som har regnet på det, 8,5 sekunder per omelett. For ordens skyld, Guinness Rekordbok medgir at godeste Helmer brukte flere stekepanner samtidig. Men likevel. For vår egen del trenger det hele ikke ta mer enn ti minutters tid å lage en omelett, og da uten at vi trenger forhaste oss.

Finnes det egentlig noe enklere og lettere enn omelett? I tillegg er omeletten ganske så rimelig: To egg og to spiseskjeer vann og ellers det vi måtte ha for hånden i kjøleskapet som ønsket fyll, som ost, skinke, spekemat, røkt fisk, reker, stekt sopp, poteter og smørdampet purre for å nevne noen muligheter. Litt brød til og det er duket for et fullverdig måltid når vi kommer sultne hjem fra jobben, og ikke vil bruke allverden av tid på å lage middag, men ønsker å ta den på sparket.

Varier ønsket fyll og tilbehør etter å ha startet med å vispe sammen 4-6 egg og like mange spiseskjeer med vann. Rester eller nyinnkjøpt spiller ingen rolle - eggene binder det hele sammen til et velsmakende og rimelig måltid. Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt gir deg disse herlige oppskriftene:

Grunnoppskrift på omelett

Grunnoppskrift på omelett

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg, vann (ikke melk) og salt og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i.
  2. Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene.
  3. Legg ønsket fyll på den ene halvdelen og den andre halvdelen brettes over. Hvelv omeletten over på tallerken slik at undersiden kommer opp.
  4. Alt må skje hurtig slik at omeletten ikke blir svidd i pannen! Omeletten vil være ferdig på under 1 minutt. 

Har du lyst til å lage en annen omelett finner du mange forslag her

Se alt det god du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Omelett i høyden

Omelett i høyden

Fremgangsmåte

  1. Skjær bort skorpen på loffskivene og rist dem gylne i stekepanne eller brødrister. Avkjøl litt og skjær hver skive i to trekanter.
  2. Stek omelett i liten panne og avkjøl litt. Bland majones og chilisaus i en bolle og tilsett pepper etter smak.
  3. Skyll salatbladene og la vannet renne av. Skjær skinken i biter.
  4. Smør sausen på loff-trekantene og legg omelett, salat og skinke på hver.
  5. Legg trekantene oppå hverandre og stikk en cocktailpinne eller saltstang gjennom.

Har du lyst til å lage en annen omelett finner du nage forslag her

Se alt det god du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Burgeromelett

Burgeromelett

Fremgangsmåte

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Spansk bondeomelett med øl

Spansk bondeomelett med øl

Fremgangsmåte

  1. Hakk sjalottløk og stek den i noen minutter i olje sammen med sopp og poteter i terninger.
  2. Legg i pølseskivene, hell over sammenpiskede egg tilsatt øl, salt og pepper. Dryss over hakket purre/gressløk, flådde tomater i terninger og revet ost.
  3. La alt stivne på svak varme. Server med brød og salat til.
  4. Flådde tomater:
  5. Kok opp vann. Skjær kryss-snitt i tomatskinnet, og legg tomatene i det fosskokende vannet i ca 30 sek. Legg dem så i iskaldt vann noen minutter. Da vil skinnet løsne lett.
Tips:
Du kan alternativt bruke ferdig flådde tomater fra boks.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Omelett a la Mexico

Omelett a la Mexico

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeig i olivenolje. Ta opp av pannen. Finhakk chili og løk og brun det olivenolje i stekepannen og bland med kjøttdeigen. Smak til med salt og pepper. 

Pisk sammen egg, vann og salt. Smelt litt smør i stekepannen (middels varme) og hell eggeblandingen over. Stek omeletten på begge sider og hell over å et serveringsfat. Legg kjøttblandingen på den ene halvdelen, dryss over ost og brett den andre halvdelen over.

Pynt med guacamole, rømmedressing, soltørket tomat og frisk koriander. Server med godt brød og salat.

Tips:
En enklere måte er å helle eggeblandingen over kjøtt- og løkmiksen, slå ned varmen på kokeplaten, og strø revet ost på toppen før omeletten er helt stivnet.

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Andre oppskrifter med egg finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du en ekte bondeomelett

Slik lager du en ekte bondeomelett

Fremgangsmåte

  1. Skjær poteter, pølser og bacon i biter. Stek dem hver for seg lett i pannen, først bacon som legges på tørkepapir, dernest poteter og til slutt pølser. Ha alt tilbake i pannen eller en ildfast form. 
  2. Legg på finkuttet purre og paprika.
  3. Pisk sammen egg og vann og hell det over innholdet i pannen eller formen.
  4. La det hele stivne over svak varme eller i stekeovnen.

Server godt brød til. 

Har du lyst til å lage en annen omelett finner du mange forslag her

Se alt det god du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eggepanne med tomater chili og hvitløk

Eggepanne med tomater chili og hvitløk

Fremgangsmåte

  1. Kutt chili, vårløk og hvitløk i skiver og småtomater i to.
  2. Stek alt i olje i en stekepanne i ca. 3 minutter.
  3. Tilsett sammenpisket egg og vann og stek ferdig på svak varme til eggepannen er fast helt igjennom.
  4. Skjær den i "kakestykker" før servering. Brød smaker godt ved siden av.

Andre deilige oppskrifter med egg finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eggepanne for barn

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eggepanne for voksne

Eggepanne for voksne

Fremgangsmåte

  1. Skyll, rens og damp spinaten under lokk til den faller sammen. Finhakk hvitløken.
  2. Skjær baconet i terninger og stek dem i en panne. Tilsett hvitløk og spinat.
  3. Pisk sammen egg, vann, salt og pepper og hell det i pannen.
  4. Ha over ost og basilikum og la panneretten stivne ved svak varme, under lokk.

Ferskt landbrød er godt tilbehør.

Andre deilige oppskrifter med egg finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Familiepanne

Fremgangsmåte

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Italiensk omelett i panne med rester av grønnsaker

Italiensk omelett i panne med rester av grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Skjær potet, løk, kål og gulrot i terninger.
  2. Om du bruker rå aubergine: Skjær den i terninger og dryss salt på , la det stå i 10 minutter, skyll i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir.
  3. Hell olivenolje i en ildfast form, fordel grønnsakene oppi og stek dem i ca. 15 minutter ved 180 grader. 
  4. Visp sammen egg, finhakkede urter, salt og pepper og hell det over grønnsakene.
  5. Stek videre til eggemassen stivner.
  6. Legg  frisk rosmarin på toppen og server straks med brød til.

Tips: Her kan du bruke alle typer grønnsaker du har til overs. Det er bare fantasien som setter begrensningen.

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Andre oppskrifter med egg finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Dessertomelett

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her