Rykende varme supper er herlig mat, og hvis du lager en stor porsjon kan du ha suppen over flere dager.
Okeshalesuppe tar jo gjerne litt tid å lage, så for de som har det travelt i helgen har vi også en raskere variant nedenfor.
• Forny din suppemeny med disse oppskriftene
• Bli med på et matkurs med Norges beste kokker
Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.
Oksehalesuppe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Smak til med salt og pepper.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Baladin Nora 75 cl
Italia
Volum: 0.750 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Esporão Reserva 2015
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Kinn Slåtteøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 97,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Barranco Oscuro El Pino Rojo 2015
Spania
Volum: 0.750 Pris: 300,00 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Patrick Sullivan Windy Cottage 2017
Australia
Volum: 0.750 Pris: 275,40 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Ismael Gozalo Sietejuntos Tempranillo
Spania
Volum: 0.750 Pris: 259,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Tissot Trousseau en Amphore 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 469,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Curto Langhe Freisa 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 253,00 Bestillingsutvalget
Suppelapskaus med svinekjøtt
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløken og fres den i en kjele med olje. Tilsett svinekjøtt og stek til lys brunt.
Tilsett buljong/kraft, og la det koke opp.
Ha i grønnsakene og la det koke opp igjen. Tilsett kjøtt og krydder og la det trekke i 5-8 minutter til suppen har blitt litt jevnet. Smak til med salt og pepper.
Serveres med flatbrød eller brød.
Tips: Blir lapskausen for tykk kan du spe med mer kraft.
Flere gode retter med svinekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: MatpratStudio Dreyer-Hensley