Dagens rett

Ovnsbakt kylling med makaroni

I ferien er det deilig å kunne ty til noe enkelt når man skal lage middag. Prøv bare denne oppskriften.

Kylling har tatt nordmenn med storm, og vi spiser mengder kylling hvert år. Men det er som oftest kyllingbrystet vi tyr til. La ikke de andre delene av kyllingen gå i glemmeboken.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ovnsbakt kylling med makaroni

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ss
2 ss
1 stk
1 stk
3 skiver
2 dl
crème fraîche

Fremgangsmåte

Kok makaronien "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil og tilsett 2 ss smør under omrøring.

Mens pastaen koker skjæres kyllingkjøttet i små terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme. Sett kjøttet til side.
 
Finhakk løken, kutt gulroten og baconet i små biter og skjær squashen i terninger. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca. 5 minutter.

Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.

Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og dryss over revet ost.

Stek i 15 minutter ved 190 grader eller til retten har en gyllen farge.

De beste kyllingoppskriftene finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen