Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør sammen ingrediensene til laken til salt og sukker er helt oppløst.
Legg kyllingfiletene i laken og la dem ligge kaldt over natten.
Skyll filetene i kaldt vann. Kok opp kyllingbuljongen med krydderet og trekk kjelen av platen.
Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca. 8-10 minutter.
Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet, da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl og skjær i strimler.
Riv hjertesalaten grovt med fingrene og ha i en bolle. Kutt opp skiver av brien og legg over salaten, dryss over biter av mango, avokado og de salte pekannøttene.
Legg på den salte kyllingen og server salaten med hjemmelaget persillepuré og godt brød ved siden av.
Se flere knasende sprø salater her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Südtiroler Montiggl Riesling 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 255,00 Bestillingsutvalget -
79 Poeng
Zenato Bardolino Chiaretto 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Anselmi San Vincenzo 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Berne Inspiration Rosé 2019
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 449,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Knoll Loibner Grüner Veltliner 2018
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 313,80 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Müller-Catoir Haardt Riesling 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 239,70 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Vingården i Klagshamn Rosé 2018
Sverige
Volum: 0.500 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Nittnaus Elektra Grüner Veltliner 2018
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Grünereløkka Bygghus Løkka Tropicana
Norge
Volum: 0.500 Pris: 73,30 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Gipsy Hill Outlooker Triple Fruited Sour
England
Volum: 0.440 Pris: 67,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Nøisom Fruity Collision
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,10 Basisutvalget
Persillepuré
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask persillen og fjern de groveste stilkene.
Kjør i hurtigmikser med basilikum, salt og hvitløk. Spe med oljene til du har den konsistensen du ønsker.
Dersom du kun bruker olivenolje kan puréen lett bli bitter, bruk derfor en god nøytral olje slik som solsikke- eller maisolje.
Tips: Puréen kan lages av de urtene du har for hånden. En alternativ kombinasjon er like deler persille, ruccula og basilikum. Fersk koriander er også nydelig.
Lag en stor porsjon og bruk den som pesto eller bland den med rømme til en dressing. Egner seg også som marinade.
Oppbevar kaldt i tett glass og med et lag olje på toppen, holdbar i 2 uker.
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals

