Salat med lettsaltet kylling og brie

I dag gir vi deg en helt ny måte å lage kyllingsalat på og som får tennene til å løpe i vann.
Redaksjonen
08 Mai 2010 - 01:00

Kyllingsalaten har nok fått mye ufortjent julig gjennom tiden, for det er egentlig en fantstisk salat som du kan variere på mange måter.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter

Salat med lettsaltet kylling, brie og pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen ingrediensene til laken til salt og sukker er helt oppløst.
  2. Legg kyllingfiletene i laken og la dem ligge kaldt over natten.
  3. Skyll filetene i kaldt vann. Kok opp kyllingbuljongen med krydderet og trekk kjelen av platen.
  4. Legg i kyllingfiletene og la dem trekke i buljongen i ca. 8-10 minutter.
  5. Sjekk at de er ferdige ved å stikke en spiss kniv i kjøttet, da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl og skjær i strimler.
  6. Riv hjertesalaten grovt med fingrene og ha i en bolle.
  7. Kutt opp skiver av brien og legg over salaten, dryss over biter av mango, avokado og de salte pekannøttene.
  8. Legg på den salte kyllingen og server salaten med hjemmelaget persillepuré og godt brød ved siden av.

Mange flere deilige kyllingsalater venter på deg her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du persillepuré

Slik lager du persillepuré

Fremgangsmåte

  1. Vask persillen og fjern de groveste stilkene.
  2. Kjør i hurtigmikser med basilikum, salt og hvitløk. Spe med oljene til du har den konsistensen du ønsker.
  3. Dersom du kun bruker olivenolje kan puréen lett bli bitter, bruk derfor en god nøytral olje slik som solsikke- eller maisolje.

Slik lager du pesto

Tips: Puréen kan lages av de urtene du har for hånden. En alternativ kombinasjon er like deler persille, ruccula og basilikum. Fersk koriander er også nydelig.

Lag en stor porsjon og bruk den som pesto eller bland den med rømme til en dressing. Egner seg også som marinade.

Oppbevar kaldt i tett glass og med et lag olje på toppen, holdbar i 2 uker.

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her