Grønne pannekaker med wokede grønnsaker

Fremgangsmåte
- Grønne pannekaker: Ha mel og en klype salt i en bolle og spe med halvparten av melken. Visp godt.
- Tilsett eggene og halvparten av melken. Visp til jevn røre.
- Kjør spinat og resten av melken i en blender. Ha i røren. Rør godt.
- La røren svelle i ca. 10 minutter.
- Fyll: Del opp alle grønnsakene i forholdsvis små biter eller strimler.
- Stek grønnsakene og gresskarkjernene i litt olje i en stor stekepanne i noen minutter.
- Legg på godt med grønnsaker og smuldret fetaost på pannekakene og rull dem sammen.
Tips:
Vil du ha ekstra sterk smak på grønnsakene kan du gjerne tilsette litt hakket rød chili.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Fylte pannekaker med fiken og blåmuggost

Fremgangsmåte
- Pannekaker:
- Pisk eggene lett. Tilsett melk og hvetemel vekselvis. Bland godt. Ha i salt, pepper og smør. Bruk en stor stekepanne samt relativt sterk varme og stek tynne pannekaker. Hold dem varme.
- Fyllet:
- Kok potetene. Avkjøl og skrell dem og kutt deretter i skiver. Skjær baconskivene i strimler og sprøstek dem. Ta dem ut og legg på kjøkkenpapir. Hell bort fettet og ha olje i pannen. Stek sjalottløken til den er myk. Smak til med salt og pepper.
- Kok opp fløten. Tilsett osten og rør til den er løst opp. Ha poteter, sopp, bacon og grovhakkete friske urter i sausen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
- Legg sausen på midten av hver pannekake. Brett inn flikene som på bildet. Legg på tallerkener eller på et serveringsfat. Pynt med fersk fiken. Server med grønn salat .
Tips:
Til pannekaker med salt fyll er det godt med grove pannekaker. Om du vil ha sukker i dem, er opp til deg.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
Pannekaker med variasjoner

Fremgangsmåte
- Pannekaker:
Bland mel og salt. Spe med melk og visp så røren blir glatt. Visp eggene inn i røren. La røren svelle ca. 15 minutter. Bland i smeltet smør. Stek tynne pannekaker. - Gratinert med salt fyll:
Grønnsakstuing: Hvit saus med grønnsakblanding. - Skalldyrstuing: Hvit saus med blåskjell, reker eller krabbe og asparges.
- Soppstuing: Hvit saus med sopp og litt finhakket løk.
- Skinke-purrestuing: Hvit saus med skinke og finsnittet purre.
- Legg stuingen på pannekakene og rull sammen.
- Legg pannekakene i ildfast form.
- Dryss på revet ost og gratiner i ovn ved 225 grader C ca. 10 minutter eller til alt er gjennomvarmt og osten er gyllen.
- Pannekaker med søtt fyll:
Varier pannekakene med følgende fyll eller tilbehør: - Bær: Blåbær, jordbær, bringebær, solbær eller tyttebær (rørte eller syltetøy).
- Rømme/gresk yoghurt: Bland rømme/yoghurt og bær eller syltetøy og fordel på pannekakene. Hvis du ikke har søtet bærene, kan du dryppe over litt honning.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Bolognesefylte pannekaker

Fremgangsmåte
- Bland sammen ingrediensene til pannekakerøra.
- Ha i mel og salt først og visp inn melken til en jevn og glatt røre.
- Rør inn eggene tilslutt. La røra svelle i ca. 30 minutter.
- Lag Bolognese og ostesaus som anvist nedenfor.
- Lag litt tykke pannekaker som stekes på middels varm panne.
- Fordel Bolognese på pannekakene og rull dem sammen.
- Legg over på et ildfast fat.
- Hell over ostesausen og dryss over revet ost.
- Gratiner under grillen til osten har smeltet og blitt gyllen.
- Bolognese: Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.
- Ostesaus:
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha permesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Pannekaker med epler og bacon

Fremgangsmåte
- Pannekaker:
Visp sammen mel, melk, egg og salt. La røren svelle minst 10 minutter. - Stek baconet og fres eplene i baconfettet.
- Stek fire tykke pannekaker på begge sider. Fordel bacon og epler på pannekakene.
Tips:
Du kan fylle på med rester av poteter, salatblader og en klatt rømme.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 215.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
80 POENG
Sopp- og grønnsakscrepes

Fremgangsmåte
Stek pannekakene etter denne oppskriften.
- Fyllet:
Grovhakk soppen, skjær squash og aubergine i terninger og hakk rødløken. - Stek alt lett ca. 5 minutter i smør.
- Rør inn rømmen og osten og smak til med salt og pepper.
- Fordel fyllet på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form. Strø over resten av osten.
- Gratiner crêpes i stekeovnen ved 200 grader i 5-10 minutter rett før servering.
Server med syrlig dip som ranch dressing
Se våre andre oppskrifter på pannekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Pannekaker med grønnsaker

Fremgangsmåte
- Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
- Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Hold varme.
- Wokgrønnsaker til fyllet:
Skjær grønnsakene og soppen opp som til wok (tynne strimler, skiver eller biter) og fres dem sammen med ingefær raskt i olje til de er så vidt møre. Smak til med salt og pepper. - Fyll hver pannekake med grønnsakblandingen, drypp over sitronsaft, topp med mozzarella i små biter og babysalatblader, og brett sammen.
- Server dem straks med rømme tilsmakt med sitron, salt og pepper..
- Denne oppskriften gir ca. 16 pannekaker.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.70 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 344.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
84 POENG