Apéritifs store julemeny 2000

Apéritifs julemeny inneholder det meste av det du behøver for å gjøre julen vellykket når det gjelder mat og drikke. Vi forsyner deg også med noen ideer til gaver og da selvfølgelig av det slaget som øker muligheten til å nyte. Den største julemenyen på nettet finner du her.

Ribbe hører julen til, eller er det kanskje lutefisk, kalkun eller skinkestek? Rundt om i det ganske land varierer uten tvil tradisjonene. Her gjør Apéritif et iherdig forsøk på å gi deg oppskriftene til rettene som trolig samler flest rundt bordet selve kvelden, og dagene før og etter. I de forskjellige seksjonene finner du oppskrifter og annet stoff som garantert vil være både til nytte og hygge. Savner du noe, sender du oss selvfølgelig en mail .

I julestria har vi i Apéritifs redaksjon som mål å gi deg tips til lettvinte, men velsmakende, oppskrifter som gir deg tid til overs for andre presserende oppgaver i tiden frem mot jul. Derfor har vi laget en egen seksjon - desembermat - der du gjennom desember måned vil finne en ny oppskrift hver dag. De forutgående dager blir selvfølgelig også liggende i denne seksjonen - dermed har du en aldri så liten kulinarisk julekalender for hånden. Apéritif forsyner deg selvfølgelig også med tips til drikkefølge.

I skrivende stund stemmer dessverre ikke alle priser og aktualiteter på vinene. Dette skyldes at julemenyen er basert på både nye og gamle artikler der vinforslag er gitt. Vi skal gå igjennom alle disse forslagene i løpet av de neste dager. Nå er også artikkel om silderetter lagt inn. Bøker under juletreet er også lagt til. Likeså tester av Champagne og musserende.
 
Møt Moi og Barmen

Aller først skal du få møte to matkunstnere Trond Moi som forteller deg om sin jul og dertil tilhørende matlaging.

To av hans egne oppskrifter deler han også med deg.
Ribbe med asiatisk krydring, fårerull med mango og syltelabbtartar er ikke vanlig norsk julekost. Men det er innholdet i kokkene Lars Barmen og Anita Tranungs tips til alternativ bruk av juleråvarene.
Lutefisk
Om du fortrekker lutefisken fast eller godt skjelvende, er en smakssak. Her har du masser av tips til hvordan du skal lykkes og om hva du skal drikke til.
Kanskje lutefisk skjult i lefse er tingen for den som mister motet ved synet av den skjelvende delikatesse.
Hovedattraksjonen ved City Bistro Stavanger lages i kjelleren til innehaver Gunnar J. Trettenes'' barndomshjem på Voss: Lutanakke. Bli med Apéritif på besøk.
Drikke til lutefisk
De fleste av oss fortrekker øl og akevitt til delikatessen. Apéritifs Akevittguide og store test av akevitt må du får med deg. Apéritifs Polliste Akevitt og Apéritifs store test av juleøl er utvilsomt nyttig redskaper når innkjøpene skal gjøres
For deg som sverger til vin til det meste har vi også laget en god redningsplanke.
 
Juletorsk
Juletorsken har lange tradisjoner, og for mange er det ikke julaften uten at favorittfisken står på bordet. Her finner du torskemiddagen alle kan lage. På samme side finner du også andre og spennende oppskrifter du kan bruke.
 
Rakefisk
Noen påstår at det skal lukte av rakefisken , andre ikke. Uansett, rakefisken hører julen til, og her får du en rekke oppskrifter, også med utgangspunkt i sik . Også forslag til hva du kan drikke til hører med.
 
Festmousse med ørret og syltet laks
Lag noe selv til julebordet, ta utgangspunkt i en ørretfilet eller en laksefilet og prøv en av disse rettene. Selvfølgelig servert med drikkefølge til.

Ribbe

Halve Norges julemiddag:
Ribbe er det suverene førstevalget på julaften. På seks av ti festpyntede julebord troner svineribba. Ribbe med spennende fyll . Her finner du også alle de gode tipsene som gjør at ribba blir hva du og resten av gjestene håper på. Kanelstekt juleribbe
Smalahove
Smalahove er ikke noe hokus-pokus. Smaken er som røyktpinnekjøtt. Men det er nok utseendet som skremmer de førstegangsspisende.

Pinnekjøtt

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene, som det blir stadig flere av. Pinnekjøtt er enklere å lage enn du tror .

Kalkun

Kalkunen , i tilberedt tilstand, er en kjærkommen gjest på bordet i mange norske stuer. Her finner du en rekke tips om hvordan den skal prepareres og håndteres for et optimal resultat.
Juleøl i maten
Juleølet er ikke bare godt drikke og leskende for tørste struper. Det er også en flott ingrediens i maten. Apéritifs Kokebok presenterer et rikt utvalg av retter der ølet setter en ekstra spiss.
Julemat med hvit kjøtt
Kylling og annet krek med fjær på gir et svært spennende utgangspunkt for julemat av det litt utradisjonelle slaget . En rekke spennende oppskrifter venter.

Julepålegg

Syltelabber, lammerull julepostei og sylte hører til på juleordet. Apéritif sikrer deg oppskriftene.
 
Julegrøt
På låven sitter nissen og gjør hva? Spiser grøt , roper ungene og lurer samtidig på om du kan lage det til dem. Her finner du oppskriften også til rømmegrøt .
Kaker og desserter
For den som elsker søte saker er julen kanskje en av årets høydepunkter. Her finner du oppskrifter som må tilfredsstille den mest kresne når det gjelder kaker og desserter samt i seksjonen julekaker og -desserter . Men altså ikke de tradisjonelle julekakene.
 
Juledrikke

Julevinen
Er en vin med Jul 2000 på etiketten selvskreven til julefestens kulinariske gleder? Passer den til pinnekjøtt, juletallerken og reinsdyrsteik eller bare som en kosevin? Er det bare en bløff?
Det serveres også ymse forslag fra gløgg til hvite og røde viner, julevin med dertil hørende etikett, vin fra klassiske Rioja til billige bordeauxer . En god gløgg er også verd å ta med seg. Cognac for damene, og vikinger som foretrekker samme drikke: Men ikke som du tror. Her er cognac brukt i matlagingen og oppskriftene er kreert av Norges beste kokker. For fans av Bache-Gabrielsen serverer dets det også denne cognacfamiliens egen punchoppskrift .

Apéritifs Akevittguide og store test av akevitt , Apéritifs Polliste Akevitt og Apéritifs store test av juleøl er utvilsomt nyttig redskaper når innkjøpene skal gjøres.

Ei heller må vi glemme Champagne , eller musserende for de som ønsker dét.
 
Cognac, kaffe og sigar

Hva er vel bedre enn å nyte en cognacen til kaffen etter at alle pakkene er fortært og roen senker seg i stuen. Apéritifs store test av XO med tilhørende sigarforslag, VSOP og trestjerners cognac (VS-klassen) er midt i blinken. Du kan også koste på deg å lese noen av våre sigarartikler som en oppvarming. Og er du ikke sikker på hvordan kaffen skal bli best , byr vi også på påfyll med det.
Bøker under treet
Side etter side med nytelse åpenbarer seg for den som mottar en kokebok i gave. Apéritif ser gjennom noen av nylanseringene og gir deg forslag til hva du bør legge under treet til en du virkelig setter pris på.
 
Smakfulle juletips for voksne

Hva gir du til den som har alt? Nesten alt - for Apéritif gir deg mange gode forslag. Til Larsen-fan, til den kunnskapstørste, til kremslikkeren, til den glade laks, til en ekte oslogutt eller jente, til slikkmunner av begge kjønn og til den som foretrekker gass.
 
 
Apéritifs Kokebok:
Fugl og fjærfe: Julemeny
Se også:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen