Om det er Britney Spears som er inspirasjon for dagens rett vites ikke. Uansett er denne retten enkel å lage, og derfor svært så passende for en fredag.
Hemmeligheten ligger i at det er parmesan i paneringen. Det gir ekstra mye umami til smaken. Servert med en stekesjy med masse smør, kan det ikke bli annet enn godt.
Til denne paien er det ikke spesielt mye mer enn grønnsaker som skal til som fyll - bortsett fra litt ost da. Enkelt å tilberede er paien også, og det gir deg åpenbart nok pusteromi disse hektiske før-17. mai-tider.
Røye eller ishavsrøye er en nydelig råvare for et bedre fiskemåltid. Du trenger bare en frisk salsa som dette ved siden av. Og kanskje en klatt lett smakstilsatt rømme.
Det vi anbefaler til torsken, er brandade som kan lages av klippfisk eller lettsaltet torsk. Slik blir det torsk i begge kanaler, eller smør på flesk, men i dette tilfellet er det ikke feil, bare godt.
I fiskedisken finner du garantert krabbeskjell, og for variasjonens skyld skal du gratinere dem. Med hvitvin i glasset, blir seg denne enkle retten et festmåltid.