Flesk og duppe
Fremgangsmåte
- Lag en hvit saus ved å smelte smør eller margarin i en kjele og rør inn mel.
- Spe med melk, mens du rører godt. Kok opp så det tykner.
- Skjær svoren av flesket og skjær det i tynne skiver. Stek skivene på begge sider.
- Ha fettet som ligger i pannen når du har stekt flesket opp i den hvite sausen. Smak til med salt og pepper.
- Ha eventuelt i finhakket persille til slutt.
Serveres med kokte poteter, kokte gulrøtter eller hjemmelaget kålrotstappe .
Tips: Noen få dråper worcestershiresaus i den hvite sausen gjør smaken fyldigere.
Flere gode retter med bacon og flesk finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Mild kålrotstappe
Fremgangsmåte
- Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
- Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.
Tips: Serverer du denne til pinnekjøtt, kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt. Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag